این روزها در هر حوزه کاری و با هر سمتی که فعالیت می کنید، برندینگ شخصی جزء جدایی ناپذیر آن خواهد بود. در این نوشتار شما را به طور خلاصه با بوم برندینگ شخصی آشنا خواهم کرد. با در نظر گرفتن موارد زیر و داشتن برنامه و سناریوی خاص برای آنها، شما با حدااقل های لازم برای ورود به این فضا آگاه خواهید شد. همان طور که در تصویر هم ملاحظه می فرمایید به طور کلی این بوم شامل بخشهای زیر است:
۱- حوزه فعالیت کاری شما (که خود شامل ۴ زیر مجموعه کلی می شود) الف: هویت شما (شخصیت شما، باورها، اهداف، چشم انداز، علایق و…)؛ ب: مهارت های شما (استعدادها، توانایی ها و تخصص هایی که بر آن مسلط هستید و…)؛ ج: دلایل برای باور به شما ( سوابق، تجربیات حرفه ای، مدارک و فعالیتها، تاییدیه ها و…)؛ د: پیشنهاد شما (چه کالا یا خدماتی ارائه می دهید، روش های کاری شما، نحوه قراردادها و همکاری،سبک ارتباطتان با مشتریان و…).
۲- سرمایه گذاری بر روی خودتان (روی کدام فعالیت یا مهارت باید هزینه کنید و آن را بیاموزید، چه محتوایی باید تولید کنید، شرکای کاری شما چه کسانی باید باشند و…).
۳- تعهدات و وعده های شما (قول هایی که به مخاطبین می دهید تا مسائل و دغدغه های آنها را حل کنید، عوائدی که برای مشتریان خود دارید و…) که این بخش ماحصل کل موارد ۱ می باشد.
۴- جایگاه یابی (برای جلب مخاطبین، چه ویژگی های منحصر به فردی دارید، منابع و دارایی ها، ارزش ها، فعالیتهایی که در انجام دادن آنها خوب هستید، مخاطبین هدف شما و…).
۵- ارتباطات (هویت بصری شما، مخاطبین از چه طریقی شما را شناسایی می کنند، شما از چه روشی برای بهتر دیده شدن استفاده می کنید، گفتار، رویدادها، شبکه ها و…).
۶- مخاطبین (افرادی که شما آنها را به عنوان گروه هدف انتخاب کرده اید، شرکای شما، مشاورین شما، انجمن ها و…).
۷- رقبای شما (مخاطبین شما را با چه کسانی مقایسه می کنند و…) که موارد ۴ و ۵ و ۶ باید با توجه به مورد اخیر نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
۸- نتایج (هر آنچه در این مسیر به دست می آورید، مخاطبین شما را با آن به یاد می آورند، شما را به دیگران معرفی می کنند و…).
توجه داشته باشید این موارد تنها به منظور آشنایی با زیربنای اولیه پرسونال برندینگ مطرح شده و در دنیای رقابتی امروز لزوم مشاوره تخصصی در این زمینه ضروری است.
انتهای پیام/ مرجان جانقربان – سخنزان، مشاور و طراح در حوزه برندینگ
