Skip to content
  • حمایت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • گزارش ویژه
  • رپرتاژ
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • رویدادها
    • اخبار
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • پیشنهاد سردبیر
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • فناوری اطلاعات
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • Toggle search form
  • برترین برندهای باتری شارژی قلمی، نیم قلمی و باتری آلکالاین رپرتاژ
  • آموزش بخیه زدن به ربات + فیلم فناوری اطلاعات
  • گوگل سرویس چاپ عکس هوشمند خود را می‌بندد! فناوری اطلاعات
  • راز توسعه‌نیافتگی ۵۰ ساله هورامان گفت و گو
  • پیامک های جسور؛ نمود هر ابزار، با هر شیوه، برای هر مقصود رسانه ها
  • شکایت طلاب از ۱۵ بازیگر زن به‌خاطر گل سر و کلاه لبه‌دار اجتماعی
  • قزوین در بحران کم آبی و نشست زمین ایران
  • نقش دستگاه ایمنی بدن در سلامتی اجتماعی

دریاچه‌ای که آب شده است!

Posted on ۱۳۹۹-۰۴-۰۶ By editor هیچ دیدگاهی برای دریاچه‌ای که آب شده است! ثبت نشده

[ad_1]

“داگ هارلی” فضانورد ناسا که به تازگی با کپسول دراگون به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفته است، ساعاتی پیش یک عکس از دریاچه ارومیه در حساب کاربری توییتر خود منتشر کرد. دریاچه ارومیه که در سالیان اخیر دچار بحران شده هنوز با وجود اتخاذ برخی تمهیدات از جانب دولت به وضعیت طبیعی خود بازنگشته است.

به گزارش ایسنا، کمتر از یک ماه پیش بود (۳۰ مه) که نخستین پرواز سرنشین‌دار پس از سال ۲۰۱۱ از خاک آمریکا دو فضانورد به نام‌های “باب بنهکن” و “داگ هارلی” را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برد. این دو، سوار بر کپسول فضایی “دراگون” و با موشک “فالکون ۹” متعلق به شرکت فضایی خصوصی “اسپیس‌ایکس” به فضا رفتند.

ساعاتی پیش “داگ هارلی” تصویری از دریاچه ارومیه را در حساب کاربری توییتر خود منتشر کرد که بهانه‌ای شد تا به بررسی وضعیت این دریاچه بحران زده بپردازیم.

دریاچه ارومیه که در گوشه شمال غربی ایران واقع شده است، یکی از بزرگترین دریاچه‌های دائمی زیاده‌شور(hypersaline) جهان –دارای آب شورتر از آب دریا- و بزرگترین دریاچه خاورمیانه است.

این دریاچه بین استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در ایران و در قسمت غربی دریای خزر قرار دارد. دریاچه ارومیه در ابعاد کامل خود، بزرگترین دریاچه خاورمیانه و ششمین دریاچه بزرگ نمکی روی زمین با مساحت تقریباً ۵۲۰۰ کیلومترمربع، طول ۱۴۰ کیلومتر، عرض ۵۵ کیلومتر و عمق ۱۶ متری بود.

ترکیبی از خشکسالی و افزایش انحراف آب برای مصرف آبیاری کشاورزی در حوزه آبخیز این دریاچه باعث کاهش چشمگیر مساحت این دریاچه طی سالیان اخیر شده است.

همچنین ساخت سد روی رودخانه‌هایی که به آن می‌ریزند، و کشیدن آب‌های زیرزمینی این منطقه موجب شده تا دریاچه ارومیه به مرور زمان کوچک و کوچکتر شود.

دریاچه ارومیه به همراه تقریباً ۱۰۲ جزیره خود، به عنوان یک پارک ملی توسط سازمان محیط زیست ایران محافظت می‌شود.

این دریاچه به نام شهر ارومیه نام‌گذاری شده است که در اصل یک اسم آشوری به معنای “گودال آب” است.

نام فارسی قدیمی آن “تلالو”(Chichast) که اشاره به ذرات معدنی درخشان معلق در آب دریاچه و در سواحل آن دارد. در دوران قرون وسطی به “دریاچه کبودان” معروف شد. نام لاتین آن “لاکوس ماتیانوس” بود، بنابراین در بعضی از متون از آن به عنوان دریاچه ماتیانوس یا دریاچه ماتین یاد می‌شود.

گراف زیر نشان می‌دهد که دریاچه ارومیه از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ با افت شدید مساحت مواجه شده و این روند به طرز فاجعه باری تا سال ۲۰۱۱ ادامه پیدا کرده است.

گراف ذیل نیز نشان دهنده سطوح آب از سال ۱۹۶۸ تا ۲۰۱۸ است که همانطور که قابل مشاهده است، سطح آب دریاچه ارومیه از سال ۱۹۹۵ کاهش یافته و در سال ۲۰۱۵ به کمترین حد خود رسیده است. با اینکه یک روند کمی افزایشی را در فاصله ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ می‌بینیم، اما مجددا وضعیت این دریاچه رو به وخامت گذاشته است.

البته با تمهیداتی نظیر اختصاص بودجه و راه‌اندازی ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای این دریاچه که دولت در سال‌های اخیر اندیشیده است، امیدواری ایجاد شده و پیشرفت‌هایی نیز حاصل شده، اما دریاچه ارومیه هنوز با شرایط آرمانی خود بسیار فاصله دارد.

بررسی‌ها نشان داده که کشاورزی و آبیاری زمین‌های زراعی، استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی این منطقه و سوءمدیریت موجب این وضعیت شده است، چرا که همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنیم، “دریاچه وان” در ترکیه که فاصله چندانی با دریاچه ارومیه ندارد، سال‌های سال است که دارای وضعیت باثباتی است و برخلاف دریاچه ارومیه دچار بحران نشده است.

بسیاری از کارشناسان، مدیریت یکپارچه را مؤثر می‌دانند و انتقال آب از دریای خزر پیشنهاد شده است که بسیار پرهزینه و زمان‌بر است. انتقال آب از حوضه‌های آبخیز هم‌جوار کم هزینه‌تر و کمتر زمان‌بر است، اما چالش‌های جدی نیز به همراه دارد.

برای احیای کامل دریاچه ارومیه باید با یک برنامه مدیریت جامع آب، تمام عناصر را در نظر بگیرد و تعادل در تقاضای آبیاری، حفظ اکوسیستم، تأثیرات اجتماعی و انسانی و کیفیت آب و همچنین عملکرد سیاسی و ملی و منطقه‌ای را در نظر داشته باشد. به زبان خیلی ساده، دریاچه ارومیه برای پیشگیری از وقوع یک فاجعه زیست محیطی به آب بیشتری نیاز دارد.

انتهای پیام

[ad_2]

منبع: ایسنا

فناوری اطلاعات

راهبری نوشته

Previous Post: حیرت ستاره شناسان از یک ستاره مرده رمزآلود
Next Post: بازیگری برایم تمام نمی‌شود

مطالب مرتبط

  • کاربران ایرانی در رتبه دوم استفاده ازتلگرام فناوری اطلاعات
  • ترمیم غضروف زانو با جوهر زیستی و چاپ ۳ بعدی فناوری اطلاعات
  • ۸۰ میلیون رمزارز پلتفرم Qubit به سرقت رفت فناوری اطلاعات
  • رشد بی سابقه ویدئو استریمینگ در سال ۲۰۱۶ فناوری اطلاعات
  • اپل بیشترین حقوق را به کارمندانش می‌دهد فناوری اطلاعات
  • شناسایی طولانی‌ترین زلزله تاریخ فناوری اطلاعات

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

عکس روز

بیشترین بازدید

  • خط قرمز! 1.8k views
  • موج چهارم؛ مروري بر موجهاي سه گانه تافلر 1.1k views
  • کامپيوترها در صنعت هواپيمايی 819 views
  • قلی خان دزد بود، خان نبود… 590 views
  • رقابت استارباکس و دانکین دوناتس 581 views

جریان آزاد اطلاعات

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

ذره بین

شناسنامه

غذای امروز

با آشپز امروز در انتخاب دستور غذایی مورد علاقه خود همراه باشید.

آخرین اخبار

  • محمود پاک نیت: از اشتباهات مدیران قبلی تلویزیون درس بگیرید
  • ایسنا: تعطیلی بخش کرونای بیمارستان‌ها؛ بیماری هنوز تمام نشده است
  • معرفی هتل ۵ ستاره تازه تاسیس در مشهد
  • بیماریهای مزمن عامل بیش از ۷۶ درصد از مرگ و میر و معلولیت در ایران
  • سرگئی لاوروف هشدار داد که خطرات جنگ هسته‌ای بسیار زیاد است
  • سختیهای زندگی خرس قهوه ای و پلنگ در مجاورت انسان
  • ایسنا: شیوع بیماری تنفسی و گوارشی در بین کودکان اهری
  • آغاز طرح «راه خدمت» در منطقه ۱۵ شهرداری تهران با اجرای ۶ پروژه عمرانی
  • آیا بمب‌گذاری علیه مدارس شیعیان کار طالبان است؟
  • هشدار وزیر بهداشت آلمان درباره جهش‌های کشنده ویروس کرونا
  • ویدئو ایسنا: ناگفته‌های اسکی ایران به روایت فیض‌الله بندعلی
  • یافته‌های پژوهش‌های علمی محققین د‌ر روزنامه‌نگاری الکترونیک
  • توده
  • وضعیت «بیمه‌ها» با تغییر نظام ارزی دارو
  • پرویز تناولی در گفت‌وگو با ایسنا: هنوز هم زندگی در ایران را ترجیح می‌دهم
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول: برنامه رشد علمی و دانش بنیان اولویت جدی سال جاری است
  • کپی پیست و موج مکزیکی برندهای کشور
  • تلاش می‌کنیم پرداختی بیمار از هزینه‌های درمان کاهش یابد
  • زیرِ نگاهِ کلاغ‌ها
  • دم و بازدم ریه های شهر تهران

فراارتباط

  • سرهنگ علی‌محمد رجبی نسبت به انتشار محتوای کودک‌آزاری در فضای مجازی هشدار داد اجتماعی
  • تولید گوشت و شیر خوش‌ طعم و سالم با استفاده از مواد گیاهی اجتماعی
  • مبارزات حفظ حریم خصوصی در اروپا فناوری اطلاعات
  • در فیسبوک، بیشترین اطلاعات نادرست درباره کروناویروس منتشر شده است اجتماعی
  • گزارشگری برای روزنامه نگاران رسانه ها
  • نگاهی اجمالی به یونسکو فرهنگی
  • تصویر مریخ‌نورد کنجکاوی از ۲ سیاره زمین و زهره فناوری اطلاعات
  • دعوای مجلس و دولت بر سر خودرو به جنگ انقلابی و ضدانقلابی کشیده شد اجتماعی

پیوندها

پیام کنفرانس، روزنامه نگاری الکترونیک،

Copyright © ۱۴۰۰ انتشار مطالب با ذکر منبع " ارتباط امروز " آزاد است.

Powered by PressBook News WordPress theme