Skip to content
  • حمایت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • گزارش ویژه
  • رپرتاژ
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • رویدادها
    • اخبار
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • پیشنهاد سردبیر
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • فناوری اطلاعات
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • Toggle search form
  • نقش دستاوردهای علمی در رفع معضلات کشور فرهنگی
  • هوش مصنوعی چه کاربردهایی دارد؟ فناوری اطلاعات
  • توده یادداشت امروز
  • قاچاق ظروف آرکوپال فرانسوی در پوشش کالای ایرانی اجتماعی
  • سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری انگلیس برای توسعه اکتشافات فضایی فناوری اطلاعات
  • اهمیت ورزش در میان کودکان یادداشت امروز
  • شما به کدام ویروس مبتلا هستید؟ کرونای فقرا یا کرونای ثروتمندان؟/ مصوبه‌ای برای بیمه درمانی کرونا اجتماعی
  • آخرین عضو ماهواره‌های “بیدو” به فضا پرتاب شد فناوری اطلاعات

نبض پرستاران این روزها چطور می زند؟

Posted on ۱۳۹۹-۱۰-۰۱۱۳۹۹-۱۰-۰۱ By editor

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، حدودا یکسالی می‌شود بی‌وفقه برای زنده ماندن ما کوشیده‌اند و امروز زبان و قلم در مقابل فداکاری آنها قاصر است، تمام راهها را رفته‌اند از خواهش و التماس تا گریه، حتی جانشان را کف دستشان گذاشته‌ تا من و تو زنده بمانم، شرمسار از آن روزی هستم که برای زنده ماندنم جان دادند و امروز، روز آنهاست. آنهایی که دعوت حق را لبیک گفتند و ثابت کردند تجلی کلام خدا بر روی زمین هستند تبریک می‌گوییم، روزتان مبارک پرستاران، ای از جان گذشتگان بی‌منت.

شیوع پاندمی کرونا خسارات جانی و مالی فراوانی به کل دنیا زد مرور یکسال گذشته در اعداد و ارقام جانباختگان در کل دنیا عمق فاجعه را نشان می‌دهد، رفتارهای ناشناخته و مرموزانه این ویروس حتی به جامعه پزشکی هم رحم نداشته، تا امروز در کشور تعداد شهدای پرستار به ۱۰۰ نفر رسید و ۶هزار نفر از پرستاران قرنطینه و یا بستری شده‌اند. چند روز گذشته میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری در مورد تعداد آمار پرستارانی که شهید شدند گفت: حدود ۱۴۵ هزار پرستار مشغول بر بالین بیماران، حدود ۶۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا و حدود ۱۰۰ نفر از گروه پرستاری جان باختند. در حال حاضر ۶ هزار نفر در قرنطینه به سر می‌برند یا به شکل استعلاجی به مرخصی رفته‌اند.

با وجود ۱۶۰ هزار دانشجوی پرستاری با کمبود پرستار مواجهیم

واقعیت تلخی است تمام آمار و ارقام نشان می‌دهد در جنگ بی‌رحمانه با کرونا پرستاران و پزشکان در خط مقدم قرار دارند، اگر بگوئیم که با کمبود پرستار مواجه هستیم کمی بی منطق و دور از حقیقت به نظر می‌رسد چرا که نزدیک به ۲۰۰ دانشکده پرستاری حدود ۱۶۰ هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع مختلف و ۱۴ هزار مدیر پرستاری داریم ضمن اینکه امروز گروه پرستاری شامل شاغلان، بازنشستگان و افراد غیر شاغل در مجموع حدود ۲۱۰ هزار خانواده را در کشور شامل می‌‌شود و بیش از ۱۴۲هیات مدیره پرستاری فعال است اما فارغ از تمام مشاهدات واقعیت این است که امروزه کادر درمانی با کمبود پرستار مواجه است و در طی یکسال گذشته وعده‌های بسیاری برای آنها داده‌اند .در طول برنامه چهارم و پنجم توسعه ماده الحاقی داریم که تاکید می‌کند موضوع کمبود پرستاری تا  زمانی که شرایط بحرانی نشده باید مورد توجه قرار بگیرد، چه میزان به این بنده الحاقی توجه شده که امروزه با کمبود پرستار در کشور مواجه هستیم؟! جزییات بندالحاقی به این صورت بود که دولت را موظف می‌کرد سالانه ۶ هزار پرستار استخدام کند تا در طول برنامه چهارم و پنجم سالانه ۹ هزار پرستار به کار گرفته شود.

عدم جذب نیروهای ۸۹ روزه از اصلی‌ترین دلایل مهاجرت پرستاران

مدتی قبل آرمین زارعیان، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری در گفت‌وگویی به مهاجرت ۷۰۰۰ پرستار در دوران کرونا اشاره کرده و گفته بود: دریافت ‌نکردن به موقع و دقیق پاداش کرونا، بی‌تدبیری در زمینه حفظ منابع انسانی، عدم جذب نیروهای ۸۹ روزه از اصلی‌ترین دلایل مهاجرت پرستاران است؛ زیرا وعده‌های زیادی در زمینه معیشت پرستاران داده شده است اما تاکنون هیچ اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.

مهدی شریفیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در مورد نقش پرستاران در گزارشی تاکید می‌کند: پرستاران و پزشکان دو عنصر مکمل هم در حوزه درمان هستند و این از خودگذشتگی و همراهی با مردم در زمینه مقابله با کرونا از طرف جامعه پرستاری کشور مثال زدنی است. بدون شک پرستاران کشور نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری در دوره‌های مختلف شیوع آن در کشور داشته‌اند که با همراهی پزشکان و مجموعه کادر خدمات و درمان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، معنای تازه‌ای به ایثارگری و نوع‌دوستی بخشیده‌اند.

در خصوص استخدام پرستاران  مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون هفت هزار مجوز برای اخذ نیرو دریافت کردیم و ۳۰ درصد مجوزها به جذب پرستاران اختصاص داده شده و اخذ مجوز ۳۰ هزار نیروی کادر درمان توسط معاونت توسعه در دستور کار قرار گرفت؛ امیدواریم نسبت قابل توجهی از این میزان به گروه های پرستاری اختصاص داده شود تا بخشی از کمبود نیروی پرستار را جبران کند.

 ۱۲۰ هزار کمبود پرستار در کشور داریم

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد کمبود پرستار در کشور به خانه ملت می‌گوید: در حال حاضر ۱۲۰ هزار کمبود پرستار در کشور داریم تا به استاندارد جهانی نزدیک شویم، دولت در حال حاضر وعده استخدام ۳۰ هزار پرستار را از طریق آزمون داده است و احتمالا این آزمون در دی ماه برگزار شود، طبق آخرین خبر از استخدام پرستاران ۸۹ روزه قرار شد از طریق آزمون به صورت رسمی پذیرفته و به ازای هر ماه خدمت  دو امتیاز دریافت می‌کند.

در همین خصوص سید جلیل میرمحمدی میبدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با گرامی داشت میلاد زینب کبری(س)، روز پرستار را به تمام مدافعان سلامت تبریک و تهنیت گفت و در خصوص مطالبات پرستاران به خبرنگار خانه ملت می‌گوید: در چنین روزی که به نام روز پرستار نامگذاری شده فرصت را مغتنم می‌شمارم تا قسمتی از مطالبات پرستاران که بسیاری از آنها تاکنون جامه عمل نپوشیده را به گوش مسئولان و متولیان حوزه بهداشت و درمان پزشکی کشور برسانم، علی الخصوص در شرایط کرونایی که کشور بیش از هر زمان دیگر به وجود تک تک این عزیزان نیازمند است.

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس افزود : طبق دستور رئیس جمهور مطالبات پرستاران باید با اولویت پرداخت شود و وعده وعیدهای استخدامی پرستاران که تاکنون در حد چند خط خبر رسانه‌ای در سرتیتر خبرها مانده مورد توجه قرار بگیرد.

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جلساتی با معاون رییس جمهور، وزیر بهداشت و درمان پزشکی در خصوص تبدیل وضعیت و استخدام پرستاران برگزار کرد اما متاسفانه هنوز اتفاقی تا این لحظه رخ نداده است و آنچه امروزه شاهد آن هستیم برای مقابله با کرونا استخدام پرستاران با قرار داد ۸۹ روزه بود و قول داده شده که این گروه جذب شوند که با گذر از فاز اول بیماری این وعده به فراموشی سپرده شد.

وی در ادامه تاکید می‌کند: امروزه بحث استخدام پرستاران شرکتی مطرح می‌شود، چرا باید با چنین نیروی  های کارآمدی که در حال حاضر در خط مقدم مقابله با ویروس کووید۱۹هستند و نقش موثری را ایفا می‌کند اینگونه رفتار کنیم؟! و به صورت شرکتی با آنها قرارداد ببندیم، حتی به این همکاران شرکتی هم وعده‌هایی از قبیل استخدام داده شده بود ولی در حد یک وعده بی‌سرانجام باقی ماند.

کمبود پرستار در بیمارستان‌ها نمایان است

وی ادامه داد: کمبود پرستار در بیمارستان‌ها بویژه بیمارستان‌های دولتی بسیار نمایان است، این کمبود نیرو باز می‌گردد به استخدام سال‌های اخیر که نیروی مورد نظر جذب وزارت بهداشت و درمان کشور نشد که با کمبود پرستار در کشور مواجه هستیم، استخدام پرستاران نسبت به تخت‌های بیمارستانی با استانداردهای جهانی فاصله دارد، سیاست و برنامه مدونی برای استخدام پرستاران نبوده و نیست و همچنان با کمبود پرستار در کشور مواجه هستیم.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید می‌کند: با شیوع پاندمی کرونا در دنیا بسیاری از کشورها احتیاج بیشتری نسبت به نیروی فعال پرستاری پیدا کردند و بی‌توجهی مسئولان و متولیان بهداشت و درمان به نیروی پرستاری و عدم استخدام آنها عاملی بر مهاجرت بیش از هزار نیروی پرستاری به کشورهای دیگر شد که در چنین شرایطی باز نه تنها شاهد استخدام پرستاران نیستم بلکه شاهد مهاجرت آنها به کشورهای دیگر هم هستیم .

عدالت را در استخدام پرستاران رعایت کنیم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از نوع استخدام پرستاران به خانه ملت می‌گوید: در حال حاضر به سه صورت شرکتی ، شبه پیمانی ، پیمانی و رسمی استخدام پرستار داریم علیرغم کار یکسانی که آنها انجام می‌دهند دریافتی یکسانی ندارند که این به نوعی ترویج بی‌عدالتی در کشور است حتی ۵۰ درصدی که به نیروهای پیمانی و رسمی پرداخت شد بخش قابل توجهی از آن به پرستاران شرکتی، تبصره‌ای پرداخت نشد، باید یک نگاه عدالت محوری در دریافتی این عزیزان نظر بگیریم.
وی در ادامه یاد آور می‌کند: قانون، خدمات پرستاری را با تعرفه گذاری مصوب کرده است صرفا به دلیل بار مالی که دارد روی زمین مانده است، انتظار داریم از مسئولان وزارت بهداشت و برنامه و بودجه این موضوع را با نگاه اجرایی و عملیاتی بررسی کنند، امیدواریم وعده‌های استخدامی ۷ هزار نفر تا ۳۰ هزار نفر پرستار را در این شرایط حاد عملیاتی شود تا دلگرمی برای ادامه مسیر این مدافعان سلامت باشد.

میرمحمدی میبدی ادامه می‌دهد: در پرداخت پاداش کرونا هیچگونه دریافت متوزان و برابری در دریافتی پرستاران حاکم نبود و تفاوت بسیاری بین پرستاران شرکتی، ۸۹ روزه و دائمی بوده است، این وجه چندگانه وضعیت پرستاران یکبار برای همیشه باید حل شود، تا شاهد اختلاف و فاصله دریافتی بین پرستاران نباشیم. 

استفاده بهینه از ظرفیت فنی پرستاران شود

نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطر نشان می‌کند: سهمیه ویژه‌ای برای استخدام پرستاران و سایر کادر درمانی و خدماتی که در خط مقدم مقابله با کرونا بوده‌اند، در نظر گرفته شده و قول آن را به کادر درمانی دادند ولی متاسفانه هنوز عملیاتی نشده است؛ نکته حائز اهمیت دیگر این است که در حال حاضر پرستاران در حوزه‌های مختلف تخصصی آموزش می‌بینند ولی بعضاً در آن حوزه تخصصی خود به کار گرفته نمی‌شود، انتظار می‌رود در حوزه تخصصی خود مشغول به کار شوند تا از ظرفیت فنی آنان بصورت بهینه استفاده شود.

میرمحمدی تاکید می‌کند: چندین مرتبه مشکلات مربوط به پرستاران در شرایط کرونایی با حضور وزیر بهداشت در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد بررسی و پرسش قرار گرفت، انشاءالله کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیگیر مشکلات کادر درمانی پرستاران خواهد بود تا بتوانیم آنچه شایسته این عزیزان است را مهیا می‌کنم.

مجلس یازدهم همیشه مدافع، مدافعان سلامت است

در ادامه محمد علی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد  مطالبات کادر درمانی می‌گوید: مجلس یازدهم همیشه مدافع حامیان سلامت بوده است، شاید ضعف نظارت بر اجرای قوانین منجر به ایجاد مشکلاتی در این زمینه شده است، باید ببینیم قوانینی که تصویب می‌شود چه میزان قابلیت اجرایی شدن را دارند. زمانی بیشتر درآمدها دولت محقق نمی‌شود نشان از نا کارآمدی برنامه دولت می‌دهد.

نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، می‌افزاید: برای مبارزه با کرونا ایجاد حفظ، امنیت و  انگیزه در میان مدافعان سلامت مقام معظم رهبری اجازه دادند که یک میلیارد یورو از صندوق توسعه به بخش سلامت برای تشریح امور بهداشتی در اوضاع کرونایی اختصاص یابد تا بخش سلامت به پایداری کافی برسد اما متاسفانه تنها  ۶۰ الی ۷۰ درصد از این پول اختصاص داده شد؛ بی شک با شرایط ایجاد شده تا سال ۱۴۰۰ با رشد چند برابری هزینه‌ها مواجه هستیم و بودجه امسال هم بدون وابستگی به نفت بسته می‌شود، باید ببینم سایر درآمدهای پیش بینی شده محقق خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: با این شرایط مشکل اصلی سر جای خود باقی خواهد مانده است؛ زمانی که مالیات‌ها بر حسب درآمدها حذف می‌شود و بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و کارگاههای تعطیل هستند؛ چگونه می‌توانیم از این افراد مالیات دریافت کنیم.در این شرایط ناخوشایند منابع و مصارف ما با هم یکی نیست؛ پیشنهادی که برای کادر درمان در این شرایط می‌توانیم ارائه کنیم استفاده از مشوق‌های غیرمادی است، پزشکان و پرستارانی که طرح تعهدات خدمتی خود را در بخش کرونایی می‌گذراند از ضریب خدمات بیشتری برخوردار باشند؛ به فرض مثال پرسنل درمانی از پرستار و پزشکی که طرح خدمت خود را در مناطق محروم می‌گذراند ۴ ماه خدمت او ۵ ماه محسوب شود و یا مناطق محروم‌تر اگر۳ ماه خدمت کند ۵ ماه محسوب شود؛ در رابطه با کادر درمانی در بخش کرونا هم می‌توانیم چنین مواردی و اقداماتی را انجام دهیم.اگرچه چنین اقداماتی باز هزینه مالی دارند ولی امکان عملیاتی شدن آنها است، به شرطی که این مزایا مستمر ادامه داشته باشد.

محسنی بندپی تاکید می‌کند: اگر قرار است یک میلیون پاداش به کادر درمانی پرداخت شود باید این میزان کم کم به صورت همیشگی ادامه داشته باشد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد استخدام پرستاران ۸۹ روزه می‌گوید: استخدام پرستاران ۸۹ روزه با شیوع کرونا سرو صدای بسیاری به پا کرد؛ فارغ از تمام مزایا و استخدامی که شامل مستخدمین می‌شد تعداد بسیاری از پرستاران با هدف نجات جان هموطنان وارد عرصه شدند اما باید در نظر بگیریم این پرستاران مزایایی کار یک پرستاران بهره مند شوند؟! 

استخدام ۳۰ هزار نفر از کادر درمانی

محسنی بندپی در ادامه خاطر نشان کرد: برای ترمیم کادر درمان کمیسیون بهداشت و درمان جلساتی با همکاران وزارت بهداشت و درمان و نمایندگان برنامه و بودجه داشتیم امیدوارم استخدام پرستاران در دستور کار قرار بگیرد اخیرا نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور طی نامه‌ای از استخدام ۳۰ هزار نفر از کادر درمانی خبر داده است. این خود مقدمه خوبی است برای تقویت خط مقدم مبارزه با کرونا است که امیدوارم هرچه سریع‌تر این وعده محقق شود.

کلام پایانی؛در شرایط بحرانی کرونا، با توجه به نقش و اهمیت این گروه از افراد؛ مشخص نیست علت عدم حمایت و عدم توجه به پرستاران چیست؟ در کنار این عدم حمایت؛ نبود مشوق‌های لازم در جهت بهبودی هر چه بیشتر راندمان فعالیت‌های آنها فراموش شده و تنها وعده استخدام پرستاران به عنوان یک خبر خوش در نظر گرفته شده است. در این روند فرسایشی نمی‌توان چشم انداز مثبتی برای این شغل تاثیرگذار در شرایط فعلی متصور بود و فقط امیدواریم دولت به وعده‌های خود عمل کند.

انتهای پیام/ محبوبه اشرفی پیمان

اجتماعی Tags:روز پرستار, کرونا ویروس

راهبری نوشته

Previous Post: ساخت آپارتمان ۳ طبقه با سریع‌ترین چاپگر ۳ بعدی دنیا
Next Post: وحدت مسئولان رودبارقصران و لواسانات در برابر تغییر حریم ۱۵۰ متری آب

مطالب مرتبط

  • اینماد سایت‌ ها و صفحات عرضه‌ کننده کالاهای قاچاق و غیرمجاز را هدف گرفته است اجتماعی
  • بعد از بیدارشدن از خواب شکلات بخورید اجتماعی
  • مبارزه با قاچاق، ضرورت راهیابی به توسعه همگون است اجتماعی
  • کافئین چگونه ما را بیدار نگه می دارد اجتماعی
  • طرحی برای تولید تلفن همراه در کشور اجتماعی
  • استمداد ناسا از دانشگاه‌ها برای کمک به مشکل گرد و غبار ماه اجتماعی

عکس روز

بیشترین بازدید

  • خط قرمز! 1.9k views
  • موج چهارم؛ مروري بر موجهاي سه گانه تافلر 1.1k views
  • کامپيوترها در صنعت هواپيمايی 873 views
  • قلی خان دزد بود، خان نبود… 651 views
  • رقابت استارباکس و دانکین دوناتس 596 views

جریان آزاد اطلاعات

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

ذره بین

شناسنامه

غذای امروز

با آشپز امروز در انتخاب دستور غذایی مورد علاقه خود همراه باشید.

آخرین اخبار

  • دالتون ها دستگیر شدند
  • آموزش مجازی، گامی دیگر در مسیر توسعه علمی
  • توهم توطئه درباره ريزگردها
  • «روزهای روی میز» روی میز نقد خاوران!
  • فرهنگ جامع بزرگان موسیقی ایران
  • فرهنگ جامع موسیقی ایرانی
  • شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان هیچ محدودیتی ندارد
  • قاچاق ظروف آرکوپال فرانسوی در پوشش کالای ایرانی
  • روایت گاردین از جهان
  • رکورد تعداد بی‌جاشدگان جهان شکست
  • محمود پاک نیت: از اشتباهات مدیران قبلی تلویزیون درس بگیرید
  • ایسنا: تعطیلی بخش کرونای بیمارستان‌ها؛ بیماری هنوز تمام نشده است
  • معرفی هتل ۵ ستاره تازه تاسیس در مشهد
  • بیماریهای مزمن عامل بیش از ۷۶ درصد از مرگ و میر و معلولیت در ایران
  • سرگئی لاوروف هشدار داد که خطرات جنگ هسته‌ای بسیار زیاد است
  • سختیهای زندگی خرس قهوه ای و پلنگ در مجاورت انسان
  • ایسنا: شیوع بیماری تنفسی و گوارشی در بین کودکان اهری
  • آغاز طرح «راه خدمت» در منطقه ۱۵ شهرداری تهران با اجرای ۶ پروژه عمرانی
  • آیا بمب‌گذاری علیه مدارس شیعیان کار طالبان است؟
  • هشدار وزیر بهداشت آلمان درباره جهش‌های کشنده ویروس کرونا

فراارتباط

  • بوم برندینگ شخصی ( پرسونال برندینگ) برندینگ
  • زیرِ نگاهِ کلاغ‌ها فرهنگی
  • شبکه های اجتماعی؛ اتصال یا ارتباط پیشنهاد سردبیر
  • ترمیم غضروف زانو با جوهر زیستی و چاپ ۳ بعدی فناوری اطلاعات
  • دانش بومی راهی برای حفاظت از تالاب های ارزشمند اجتماعی
  • غـــزل ناتمام تکواندو ایران زنان
  • نقش روزنامه‌نگاری “راه‌ حل‌گرا” در گزارشگری ویروس کرونا رسانه ها
  • ادریس البا کاندیدای دریافت جایزه ویژه بفتا شد فرهنگی

پیوندها

پیام کنفرانس، روزنامه نگاری الکترونیک،

Copyright © ۱۴۰۰ انتشار مطالب با ذکر منبع " ارتباط امروز " آزاد است.

Powered by PressBook News WordPress theme