Skip to content
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
  • حمایت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • گزارش ویژه
  • رپرتاژ
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • اخبار
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • اجتماعی
    • امور اجتماعی
    • بهداشت و سلامت
    • حوداث
    • ورزشی
  • فرهنگی
    • فرهنگی – هنری
    • فیلم و سینما
    • تئاتر
    • موسیقی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • علم و فناوری
  • پیشنهاد سردبیر
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • Toggle search form

طرز تهیه زیربرنجی؛غذای محبوب لرها

Posted on ۱۴۰۱-۱۰-۰۹۱۴۰۱-۱۰-۰۹ By editor
خبرگزاری کار ایران، زیر برنجی یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی می باشد که به زیر برنجی لری معروف است. زیر برنجی لری یکی از قدیمی ترین غذاهای قوم لر می باشد که در مراسمات مختلف آن را تهیه می کنند.
طرز تهیه زیربرنجی؛غذای محبوب لرها

زیر برنجی در شهرهای دیگر ایران نیز تهیه می شود. اما این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است، بیشتر در مهمانی ها و پذیرایی ها به شکل ویژه ای سرو می شود. این غذا داخل یک سینی گرد از جنس رویی یا استیل ریخته و هر سینی برای ۳ الی ۴ نفر سرو می شود و از نان بجای قاشق برای میل کردن این غذا استفاده می شود. به زبان لری به این غذا زیر برنجی گفته می شود.

در تهیه این غذا از گوشت بز استفاده می شود، این گوشت در مقایسه با گوسفند چربی کمتری دارد و دنبه نیز ندارد. بیشتر در مراسم ها از گوشت بز استفاده می شود که به همین خاطر در برخی مناطق به این غذا بزبرنج نیز گفته می شود.

طرز تهیه زیر برنجی با گوشت گوساله و گوسفندی

مواد لازم برای تهیه زیر برنجی لری

گوشت گردن یا ماهیچه ۵۰۰ گرم

پیاز بزرگ ۱ عدد

چوب دارچین ۱ عدد

زعفران به مقدار لازم

آبلیموترش ۱ ق غذا خوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

مرحله اول: آماده سازی گوشت

ابتدا باید گوشت را خرد کنید. مقدار گفته شده برای ۳ نفر می باشد. گوشت را به قطعات درشت خرد کنید و بشورید. شما می توانید به دلخواه از گردن یا ماهیچه گوسفند یا گوساله برای تهیه این غذا استفاده کنید.

مرحله دوم: پخت گوشت

حالا داخل قابلمه گوشت های مورد نظر را قرار دهید. پیاز را پوست بگیرد و ۴ قاچ کنید و روی گوشت ها قرار دهید. سپس کمی زردچوبه به همراه چوب دارچین و ۳ لیوان آب جوش روی آن بریزید و درب قابلمه را قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت به مدت ۴ ساعت پخته شود. دقت کنید آب سرد روی گوشت نریزید زیرا باعث دیر پز شدن گوشت می شود.

مرحله سوم: افزودن چاشنی

در ادامه وقتی گوشت پخته شده چوب دارچین را خارج کنید و به آن کمی نمک و فلفل سیاه و زعفران دم کرده غلیظ و آبلیموترش تازه اضافه کنید. برای نیم ساعت اجازه دهید تا طعم دهنده به خورد گوشت بروند و آب گوشت نیز به غلظت برسد. وقتی گوشت پخته شد، به همراه برنج زعفران و سس غلیظ شده سرو کنید و نوش جان کنید.

نکات کلیدی در تهیه زیر برنجی لذیذ و مجلسی

پودر دارچین برای این غذا مناسب نیست و رنگ آن را تیره می کند و بهتر است از چوب دارچین استفاده شود.

مقدار زعفران هر چقدر بیشتر باشد غذای خوش رنگی خواهید داشت.

نمک را باید در انتها اضافه کنید تا گوشت دیر پز نشود.

نیازی نیست پیاز را خیلی ریز خرد کنید.

بجای آبلیمو از لیموعمانی یا رب لیمو نیز می توانید استفاده کنید.

انتهای پیام/

آشپزی Tags:زیر برنجی, لرستان

راهبری نوشته

Previous Post: استان اردبیل دارای ۵۲ تالاب و آبگیر مهم است
Next Post: راهنمایی خبرنگارانی که از اپلیکیشن Canva استفاده می‌کنند

مطالب مرتبط

طرز تهیه سیب زمینی آکاردئونی آشپزی
بهترین زمان برای نوشیدن قهوه صبحگاهی پس از خواب بد شبانه آشپزی
کافئین چگونه ما را بیدار نگه می دارد آشپزی
رقابت استارباکس و دانکین دوناتس آشپزی
طرز تهیه قهوه فوری خانگی بدون دستگاه آشپزی
یک آنتی اکسیدان طبیعی برای پیشگیری از بیماری‌ها آشپزی

Be Here by EENW

عکس روز

اخبار پربازدید

  • خط قرمز! 2.5k views
  • کامپيوترها در صنعت هواپيمايی 1.7k views
  • موج چهارم؛ مروري بر موجهاي سه گانه تافلر 1.5k views
  • کوویدـ۱۹ و جهانی که می‌شناختیم 1k views
  • قلی خان دزد بود، خان نبود… 0.9k views

دکتر مژده نخلستانی حق

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2023/02/nakhlestani.mp3

پیوندها

پیام کنفرانس، روزنامه نگاری الکترونیک، فرهنگ پذیری

ذره بین

شناسنامه

غذای امروز

با آشپز امروز در انتخاب دستور غذایی مورد علاقه خود همراه باشید.

آخرین اخبار

  • سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ فناوری در عربستان سعودی
  • یک شب تردید برای شاه اسماعیل
  • در تلاشیم “سنقروکلیایی” قطب گردشگری آبی کرمانشاه شود
  • «هامون، جازموریان و گاوخونی»
  • ایسنا گزارش میدهد: ایران ۳۴ میلیون گیمر دارد + اینفوگرافیک
  • علل رد درخواست مصالحه هند و پاکستان از سوی دهلی‌نو
  • توصیه‌هایی برای خبرنگارانی که به استراحت نیاز دارند
  • چتر سرخ زندگی
  • سرخک؛ پیشگیری و درمان
  • اخراج ایلهان عمر ۴۱ ساله، نماینده مسلمان کنگره آمریکا به دلیل مواضع ضد اسرائیلی از کمیته روابط خارجی
  • همشهری آنلاین/ لحظه جابه‌جایی دشوار هوایی یک هواپیمای غول پیکر با هلیکوپتر!
  • O منفی مهمترین نیاز خونی و حمایت اهدا کنندگان از بیماران
  • سطح عالی امنیت پروتکلهای محرمانگی بین اهدا کننده و سازمان انتقال خون
  • احمد حسن موسی: نسل جوان و خلاق تئاتر ایران شگفت‌انگیز است
  • نامه عدم امکان انتشار سریال را دریافت کردیم
  • تحقیقات اولیه نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی مسئول حمله تروریستی در اصفهان است
  • تکمیل ظرفیت صندلی آموزشی جراحی قلب و کودکان
  • ایسنا: سینماهای همدان در سراشیبی فراموشی
  • انتقاد عضو شورای شهر از عدم انتصاب مدیرعامل در سه سازمان شهرداری تهران 
  • نامزدی‌هایی که در اسکار لغو شدند

فراارتباط

Copyright © ۱۴۰۱ ارتباط امروز.

Powered by PressBook Blog WordPress theme