Skip to content
  • حمایت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • گزارش ویژه
  • رپرتاژ
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • رویدادها
    • اخبار
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • پیشنهاد سردبیر
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • فناوری اطلاعات
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • Toggle search form
  • ویدئو ایسنا: مسابقات نمادین چوگان در اصفهان گالری فیلم
  • مبارزه با قاچاق، ضرورت راهیابی به توسعه همگون است اجتماعی
  • نحوه دریافت کارت واکسن دبجیتال گالری فیلم
  • مخاطب تلویزیون رسانه ها
  • کشف اختلاس میلیاردی در یکی از بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد ایران
  • معرفی ۶ کشور و ۸ شهر برای «سفر ایمن» اجتماعی
  • «بنزین برای همه» یا بودجه برای دولت؟ اخبار
  • روشی برای تقویت ایمنی‌ و درمان سرطان پستان زنان

چرا افراد مبتلا به بیماری سلیاک نباید گندم و جو بخورند؟

Posted on ۱۴۰۰-۰۹-۰۸۱۴۰۰-۰۹-۰۸ By editor
چرا افراد مبتلا به بیماری سلیاک نباید گندم و جو بخورند؟

تهران- ایرنا: دکتر ایرج خسرونیا، فوق تخصص بیماری های داخلی با تاکید بر اینکه اگر پس از مصرف فرآورده های گندم و جو دچار اسهال، درد شکم، خستگی، تهوع، سردرد، زخم های دهانی و غیره می شوید حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و از درمان خانگی پرهیز نماید زیرا احتمال وجود بیماری سلیاک دور از انتظار نیست.

سلیاک یک بیماری گوارشی وراثتی  است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) ایجاد می شود.

دکتر ایرج خسرونیا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: زمانی که فرد مبتلا، گلوتن دریافت می کند، سیستم ایمنی او فعال می شود و به سلول های روده حمله می کند. این امر منجر به آسیب سطح جذبی روده شده و در نتیجه بدن قادر نخواهد بود مواد مغذی مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین ها و مواد معدنی را جذب کند. بنابراین سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که در تمام طول عمر همراه فرد مبتلاست و منجر به عدم تحمل گلوتن می شود.

علائم بیماری

وی اظهار داشت: سوء جذب ناشی از آسیب روده باریک، کم خونی، اسهال مزمن، درد شکم، اختلال رشد، خستگی، تهوع، سردرد، نفخ، یبوست، زخم های دهانی، ریزش مو می تواند از آثار ناشی از ابتلا به این بیماری باشد.

دکتر خسرونیا با تاکید بر اینکه افرادی که اقوام درجه یک آنها (والدین، خواهر و برادر، فرزند) مبتلا به این بیماری هستند در معرض بیشتری برای ابتلا به سلیاک هستند، تصریح کرد: آزمایش خون و نمونه برداری از روده از جمله راه های تسخیص این بیماری است.

درمان سلیاک

فوق تخصص بیماری های داخلی ادامه داد: در حال حاضر تنها درمان بیماری سلیاک پیروی از رژیم فاقد گلوتن در تمام طول عمر است.   این افراد باید از مصرف غذاهای حاوی گندم، جو و جو دوسر مانند نان پرهیز کنند. این بیماران باید با منابع مخفی گلوتن مانند داروها، سس ها و غیره  نیز آشنا بوده  و آن ها را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

دکتر خسرونیا با بیان اینکه امروزه غذاهای فرآیند شده و بسته بندی، حاوی گلوتن مخفی هستند که ممکن است به طور ناآگاهانه توسط بیماران مصرف شوند، افزود: بیماران سلیاک باید همیشه برچسب مواد غذایی را به دقت مطالعه کنند و از فاقد گلوتن بودن محصولات اطمینان حاصل کنند.  

کم خونی و فقر آهن

وی با اشاره به اینکه شروع زود هنگام پوکی استخوان، نازایی و سقط جنین، کمبودهای ویتامین و مواد معدنی، بدخیمی های دستگاه گوارش، میگرن، حمله های صرعی، زوال عقل می تواند از آثار این بیماری باشد، گفت: بیماران مبتلا به سلیاک ممکن است عدم تحمل به لاکتوز و فروکتوز داشته باشند. برخی تحقیقات نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی که میزان مواد تخمیر شدنی در آن ها کم است برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز و فروکتوز، بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیری و بیماران مبتلا به التهاب روده  مفید است. در رابطه با پیروی از این نوع رژیم غذایی با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

دکتر خسرونیا با تاکید بر اینکه بدون نظر پزشک برای خود، تشخیص نوع بیماری ندهید. اگر فکر می کنید که سلیاک و یا حساسیت به گلوتن دارید حتما قبل از شروع رژیم فاقد گلوتن با پزشک خود مشورت کنید تا آزمایش های لازم را انجام دهید.

وی با اشاره به اینکه در رژیم فاقد گلوتن می توانید بسیاری از غذا ها مانند مرغ، ماهی، سبزیجات و میوه های تازه، برنج و سیب زمینی را مصرف کنید، افزود: شما همچنین می توانید برخی مواد صنعتی را که از فاقد گلوتن بودن آن ها اطمینان دارید و روی آن ها عبارت “بدون گلوتن” نوشته شده است را مصرف کنید.

دکتر خسرونیا ادامه داد: مهم ترین دلیل وجود علائم پس از تشخیص سلیاک آن است که افراد خواسته یا ناخواسته همچنان مواد حاوی گلوتن مصرف می کنند. بیماران باید حتما با یک متخصص تغذیه در مورد منابع آشکار و پنهان گلوتن مشورت کنند.

وی افزود: بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی مزمن است که در تمام طول عمر همراه شما می باشد. درمان برای سلیاک و حساسیت به گلوتن پیروی دقیق از یک رژیم فاقد گلوتن برای تمام عمر است.  

فوق تخصص بیماری های داخلی با تاکید بر اینکه همه افراد باید برای آگاهی از وضعیت جسمانی خود هر ۶ ماه یکبار ازمایش کامل بدهند، گفت: با توجه به نظر پزشک معالج باید هر ۳ تا ۶ ماه یک بار پزشک خود را ملاقات کنید تا او بتواند با آزمایشات مختلف از وضعیت سلامت شما با خبر شود.

وی با بیان اینکه بیماری سلیاک می تواند در هر سنی تشخیص داده شود. تصریح کرد: این بیماری می تواند با شروع غذای کمکی در کودکان و یا در میانسالی آغاز شود، این بیماری معمولا در گروه سنی ۴۰ تا ۶۰ سال شایع تر است.

انتهای پیام/ منبع: ایرنا

گفت و گو

راهبری نوشته

Previous Post: خبرگزاری فارس و یک روز با کارتن خواب‌های پایتخت
Next Post: شهروندان و نشاط اجتماعی

مطالب مرتبط

  • محمود پاک نیت: از اشتباهات مدیران قبلی تلویزیون درس بگیرید فرهنگی
  • ایران صاحب «آرشیو ملّی هنر» شد گفت و گو
  • بودجه ۱۴۰۱ با کسری مواجه خواهد شد گفت و گو
  • اولویت، هماهنگی و ایجاد توازن بین استاد و دانشجو است گفت و گو
  • عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: طرح صیانت در تضاد با قانون اساسی کشور است گفت و گو
  • خرس قهوه ای چه وضعیتی دارد؟ گفت و گو

عکس روز

بیشترین بازدید

  • خط قرمز! 1.9k views
  • موج چهارم؛ مروري بر موجهاي سه گانه تافلر 1.1k views
  • کامپيوترها در صنعت هواپيمايی 874 views
  • قلی خان دزد بود، خان نبود… 652 views
  • رقابت استارباکس و دانکین دوناتس 596 views

جریان آزاد اطلاعات

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

ذره بین

شناسنامه

غذای امروز

با آشپز امروز در انتخاب دستور غذایی مورد علاقه خود همراه باشید.

آخرین اخبار

  • مروری بر تحولات گفتمان های تاریخ فرهنگی معاصر ایران
  • دالتون ها دستگیر شدند
  • آموزش مجازی، گامی دیگر در مسیر توسعه علمی
  • توهم توطئه درباره ريزگردها
  • «روزهای روی میز» روی میز نقد خاوران!
  • فرهنگ جامع بزرگان موسیقی ایران
  • فرهنگ جامع موسیقی ایرانی
  • شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان هیچ محدودیتی ندارد
  • قاچاق ظروف آرکوپال فرانسوی در پوشش کالای ایرانی
  • روایت گاردین از جهان
  • رکورد تعداد بی‌جاشدگان جهان شکست
  • محمود پاک نیت: از اشتباهات مدیران قبلی تلویزیون درس بگیرید
  • ایسنا: تعطیلی بخش کرونای بیمارستان‌ها؛ بیماری هنوز تمام نشده است
  • معرفی هتل ۵ ستاره تازه تاسیس در مشهد
  • بیماریهای مزمن عامل بیش از ۷۶ درصد از مرگ و میر و معلولیت در ایران
  • سرگئی لاوروف هشدار داد که خطرات جنگ هسته‌ای بسیار زیاد است
  • سختیهای زندگی خرس قهوه ای و پلنگ در مجاورت انسان
  • ایسنا: شیوع بیماری تنفسی و گوارشی در بین کودکان اهری
  • آغاز طرح «راه خدمت» در منطقه ۱۵ شهرداری تهران با اجرای ۶ پروژه عمرانی
  • آیا بمب‌گذاری علیه مدارس شیعیان کار طالبان است؟

فراارتباط

  • شایعات درمورد کمبودهای دارویی مصداق تشویش اذهان عمومی است اجتماعی
  • معرفی ربات ارتباطات تلگرام فناوری اطلاعات
  • خداحافظی بنز و بی‌ام‌ دبلیو از هم! فناوری اطلاعات
  • سوغاتی تکنولوژی های نوین ارتباطی فناوری اطلاعات
  • ارائه سبک متفاوت از خبر در «چاپ اول» رسانه ها
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری رسانه‌ نقطه عطفی در توسعه ارتباطات نوین رسانه ها
  • کشتن کروناویروس دست و سطوح تنها در ۱۰ ثانیه + فیلم فناوری اطلاعات
  • نرم افزار توییتری راستی آزمایی برزیل فناوری اطلاعات

پیوندها

پیام کنفرانس، روزنامه نگاری الکترونیک،

Copyright © ۱۴۰۰ انتشار مطالب با ذکر منبع " ارتباط امروز " آزاد است.

Powered by PressBook News WordPress theme