نقد رسانه ها: امروزه وبلاگ نويسي به يك حركت گسترده در همه جوامع و به ويژه در جامعه ما تبديل شده و بررسيهاي صورت گرفته از سوي منابع مختلف و آمار ارائه شده از سوي سرويس دهنده هاي وبلاگي در جهان نشان دهنده نرخ رشد مثبت و صعودي وبلاگ نويسي در جهان است. اگرچه آمار دقيقي از وبلاگهاي ايجاد شده در فضاي مجازي در دست نيست، ولي مطالعات صورت گرفته توسط رسانه هاي معتبر جهاني مويد اين ادعاست كه وبلاگها به صورت روزنامه نگاري غير رسمي امروزي و به صورت فزاینده وجود و حضور دارند و نظامهاي گوناگون ناگزير به پذيرش آنها در عرصه انتشار انديشه هستند.
پديده وبلاگ نويسي را از دو بعد مي توان بررسي كرد:
اول – وجود انديشه و فكر مهمترين انگيزه براي وبلاگ نويسي و بهروز كردن و توسعه وبلاگهاست. براساس آمار غيررسمي، تعداد زيادي از وبلاگنويسان كساني هستند كه با پرداختن به مسائلي كه در ذهن و انديشه خود دارند، امكان انتشار آن در روزنامه نگاري مكتوب و ساير منابع فراهم نيست یا دسترسی به یک رسانه مشخص و یا کانال ارتباطی برای انتشار آن مطالب در این رسانه ها ندارند، بنابراین از طريق وبلاگ نويسي و روي آوري به فضاي مجازي سعي در انتشار اين انديشه دارند.
دوم – برخي وبلاگها كه « وبلاگ نويسي زرد» تلقي مي شوند، از طريق سرويسدهندههاي مختلف، «آگهيهاي كليكي» منتشر ميكنند تا از اين طريق كسب درآمد كنند، بنابراين بهانه آگهي مهمترين عامل انتشار آنها و ايجاد وبلاگ است و در نهايت كسب درآمد عامل اصلي به روز شدن اين وبلاگهاست.
به هر حال آنچه حايز اهميت است، توجه به اين نكته است كه افزايش تعداد و كميت وبلاگها نشاندهنده بيشتر شدن انگيزه براي وبلاگنويسي است. بنا بر اين به اندازه افكار و انديشه افراد در جوامع امكان ايجاد وبلاگ دور از ذهن نيست. اگر چه اين اتفاق عملي نمي شود، ولي مي تواند بيانگر اين ديدگاه باشد كه انگيزه كافي براي افزايش بلاگرها و بالا رفتن نرخ رشد آن وجود دارد.
مهمترين عامل رشد وبلاگنويسي و آرامش و امنيت خاطر بلاگرها، رعايت اصول اساسي وبلاگ نويسي و توجه به خطوط قرمزي است كه وبلاگنويسان براي استمرار فعاليت خود بايد مورد توجه قرار دهند و مهمتر از اين مساله، مطالب و موضوعات پرداخته شده در وبلاگهاست، زیرا بدون شك موضوعات سطحي كه با استقبال مخاطب خود رو به رو نباشد، مهمترين دليل براي عدم توفيق وبلاگ و متوقف شدن حيات آن است. جداي از وبلاگهايي كه با هدف كسب درآمد فعاليت ميكنند، اگر انديشه و فكر پشت مطالب وبلاگها باشد، قطعا محتواي خوبي ارايه ميشود.
از سوي ديگر كمبود وقت، زمان مناسب و امكانات مالي، مسائل دست و پا گير اجتماعي كه افراد در زندگي روزمره با آنها دست به گريبان هستند را مي توان از ديگر موانع بهروز شدن و انتشار مطالب عمقي در وبلاگها دانست. بنابراين فقدان فكر و انديشه از يك طرف و از سويي ديگر امكانات جانبي همچون مسائل و نيازهاي مادي وبلاگنويسان عدم رشد وبلاگ و توسعه فراگير آن را سبب ميشود. در حالي كه اين اصل همچنان وجود دارد كه افزايش كمي و كيفي و تعدد وبلاگها نشاندهنده بيشتر شدن انگيزه براي وبلاگنويسي است.
محمدحسن اسدی طاری
انتهای پیام/عکس از کوکل