مِتا، شرکتی که قبلاً با نام فیسبوک شناخته میشد، پنجم اسفندماه سال ۱۴۰۱ از هوش مصنوعی خود با نام لاما(۱) را معرفی کرد و هوش مصنوعی خود را مدل کارآمدی توصیف کرده که به قدرت محاسباتی و منابع بسیار کمتری نسبت به سایر مدلهای دیگر هوش مصنوعی نیاز دارد. اگرچه مدل لاما، مخفف «مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی متا»، فعلا در هیچ یک از محصولات متا مانند اینستاگرام پیاده نشده است.
به گفته مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، «امروز ما یک مدل جدید زبان هوش مصنوعی به نام لاما را منتشر میکنیم که برای کمک به محققان در پیشرفت کارشان طراحی شده است. این هوش مصنوعی در تولید متن، گفتوگو، خلاصه کردن مطالب نوشته شده و کارهای پیچیدهتر مانند حل قضایای ریاضی را نیز انجام خواهد داد.»
در حالی که chat gpt طوفانی در جهان تکنولوژی به پا کرده است , گوگل هم پیش از متا ابزارهای مشابهی را برای رقابت با این سامانه معرفی کرده و مایکروسافت نسخه جدیدی از موتور جست و جوی خود بینگ را معرفی کرده است که با نسخه ارتقا یافته همان فناوری هوش مصنوعی که زیربنای ربات chat gpt است، پشتیبانی میشود؛ متا اعلام کرده این مدل روی ۲۰ زبان جهانی و با کمک دادههای عمومی وبسایتهایی مثل ویکیپدیا آموزش داده شده است.
گفتنی است زاکربرگ پیش از این و نزدیک به یک دهه قبل ساخت پیش خدمت با هوش مصنوعی را در دستور کار داشته و ارتباط امروز آن را گزارش کرده است.
انتهای پیام/
۱- LLaMA