«رضا بیانی»، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با بیان این که انجام عملیات بهداشتی – پرورشی در پارک جنگلی سرخهحصار از حدود یک ماه قبل آغاز شده است، گفت: در این عملیات، درختان شکسته، افتاده، خشکیده، بیمار و آفتزده با نهالهای جوان، پهنبرگ، بومی و سازگار با کمآبی جایگزین میشوند
وی در گفت و گو با ایلنا درباره تصاویر منتشرشده از قطع درختان در محدوده پارک جنگلی سرخهحصار در شرق پایتخت توضیح داد: قطع درختان در بخشی از بوستان جنگلی سرخهحصار، مربوط به انجام عملیات بهداشتی – پرورشی در پارکهای جنگلی اطراف پایتخت است که پس از سالها تاخیر، امسال با همکاری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرداری تهران آغاز شده است. در این عملیات، درختان شکسته، افتاده، خشکیده، بیمار و آفتزده از مجموعههای پارک جنگلی خارج میشوند و همچنین درختانی که به سن دیرزیستی رسیدهاند، بخصوص گونههای سوزنیبرگ، احیا خواهند شد؛ یعنی بهجای آنها، نهالهای جوان مقاوم به کمآبی کاشته میشود.
وی افزود: متاسفانه شاهد چند دهه تاخیر در انجام عملیات بهداشتی – پرورشی در جنگلکاریها و پارکهای جنگلی حاشیه تهران هستیم و این در حالی است که درختان بیمار و آفتزده و درختانی که به سن دیرزیستی رسیدهاند، باید مدتها پیش از این مجموعهها خارج میشدند. به همین دلیل، امسال برای انجام این عملیات، یک پیمانکار را استخدام کردیم و از ماهها قبل، چکشزنی و نشانهگذاری درختان بیمار و خشکیده شناساییشده، انجام شده بود و حالا با تایید درختان نشانهگذاریشده توسط ادارهکل منابع طبیعی استان و سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران، حدود یک ماه است که عملیات قطع این درختان آغاز شده است.
بیانی با تاکید بر این که پیمانکار انجام عملیات بهداشتی – پرورشی در پارک جنگلی سرخهحصار با برگزاری یک مزایده قانونی انتخاب شده است، عنوان کرد: براساس قرارداد منعقدشده با پیمانکار، درختان خشکیده و آفتزده پس از بریده شدن، در همان محل به الوار تبدیل میشوند و سپس الوارها از محدوده پارک جنگلی خارج و به کنار جاده اصلی منتقل میشوند. در این میان با وجود این که عملیات قطع درختان از حدود یک ماه قبل آغاز شده بود، پیمانکار اخیرا با مقداری تاخیر برای خروج الوار اقدام کرده است. اما اصل انجام عملیات بهداشتی – پرورشی در پارک جنگلی سرخهحصار کاملا قانونی است و با حکم شورای حفظ حقوق بیتالمال و سایر مراجع قضایی ذیربط انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در پاسخ به این سوال که چرا براساس برخی تصاویر منتشرشده، الوارها با استفاده از اسب و قاطر از پارک جنگلی سرخهحصار خارج میشوند، اظهار داشت: در محدودهای که عملیات بهداشتی – پرورشی در پارک جنگلی سرخهحصار انجام میشود، راه جنگلی وجود ندارد که بتوان با استفاده از کامیون یا ماشینآلات سنگین، جابهجایی الوار را انجام داد. به همین دلیل، پیمانکار ناچار است که از چارپایان برای این کار استفاده کند که اتفاقا این مساله هم جلوی تخریب عرصه توسط ماشینآلات سنگین را میگیرد و هم باعث انتشار کمتر آلایندههای هوا در یکی از بوستانهای جنگلی ارزشمند حاشیه تهران میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: براساس مزایده برگزارشده و قرارداد منعقدشده با پیمانکار و تفاهم بین ادارهکل منابع طبیعی استان و شهرداری تهران، پیمانکار انجام عملیات بهداشتی – پرورشی در پارک جنگلی سرخهحصار، مبلغ مزایده را به حساب دولت واریز کرده است و پس از انجام عملیات زیر نظر کارشناسان ادارهکل منابع طبیعی استان و سازمان بوستانهای شهرداری تهران، میتواند الوار حاصله را به فروش برساند.
انتهای پیام/ عکس از گوگل