علیرضا خوش طینت
سفرهای تابستانی
فصل تابستان برای اکثر مردم فصل محبوب و دوست داشتنی است. پشت سر گذاشتن امتحانات و رهایی از درس و تحصیل میتواند سرآغاز برنامه ریزی برای مسافرت و تفریح باشد.
ایران زیبا و پهناور با دارا بودن اقلیم آب و هوایی متفاوت، امکان سفر در هر فصلی را فراهم میکند. اما فصل تابستان برای ما ایرانیها، همواره فصل تفریح و سفر بوده و دلمان می خواهد برای مدت کوتاهی از کار و زندگی روزمره دور شده و کمی استراحت کنیم.
معمولا ایران را یک کشور گرم و خشک میدانند، اما مناطق کوهستانی نظیر شهرهای اطراف سبلان، پشت رشته کوه های البرز و زاگرس، این مساله را نقض می کند. ایران با دارا بودن شهرهای خنک و ییلاقی، می تواند مقاصد بسیار خوبی برای گذراندن اوقات فراغت تابستان برای مسافران باشد.
از طرفی افزایش حجم سفرها موجب شلوغی و تراکم جمعیت در شهرهای مناسب سفرهای تابستانی میشود. این موضوع توجه به این نکته را ضروری میکند که پیش از اقدام به سفر، اطلاعات کاملی از مقصد خود داشته باشیم تا با یک برنامهریزی حساب شده و انجام پیشبینیهای لازم، از بروز مشکلات ناشی از شلوغی و نبود امکانات پیشگیری کرده و تمام وقت و انرژی ما صرف لذت بردن از سفر شود.
طبیعی است که بیشترین سفرهای کشور در ایام تابستان و یا ایام عید نوروز انجام می شود. اما در این سفرها باید نکاتی رعایت شود تا علاوه بر رسیدن به آرامش ذهنی، سلامت و بهداشت فردی و جسمی مسافران نیز تامین شود.
مهمترین اصل در سفر این است که با رعایت نکات ساده؛ سفری لذتبخش و خاطرهانگیز در گرمترین روزهای سال را تجربه کنیم. مثلا اگر قرار است با خودروی شخصی سفر کنیم بهتر است از سالم بودن فنی خودرو و به ویژه کولر مطمئن شویم تا در طول سفر دچار مشکل گرمازدگی نشویم.
پس از انتخاب مقصد سفر، در نظر گرفتن جاده های مسیر و انتخاب بهترین آنها، طول مسیر و مدت زمان تقریبی سفر، مسیرهای اصلی و فرعی تا مقصد، شهرهای بین راه و مراکز خدماتی طول مسیر، زمان بندی سفر و همچنین رعایت برخی جزییات ساده و ابتدایی نظیر نوع تغذیه، رعایت بهداشت و پوشش مناسب فصل می توانیم یک سفر تابستانی خاطره انگیز را تجربه کنیم.
گرمای تابستان باعث فسادپذیری بیشتر مواد غذایی شده و از طرف دیگر هوای گرم حساسیت غذایی و در نتیجه مسمومیت و مشکلات گوارشی را بالا می برد. بنابراین یکی از مهمترین نکات سفرهای تابستانی، توجه به تغذیهی مناسب در حین سفر است. مصرف غذاهای کنسرو شده به جای فست فود، آب و دوغ به جای نوشابه های گازدار و آجیل و خشکبار و کشمش به جای تنقلاتی نظیر چیپس و پفک می تواند انتخاب مناسبی باشد.
عازم هر مقصدی که هستیم سعی کنیم ملزومات آن محل را حتما به همراه داشته باشیم ولی تا میتوانیم باید برای سبک سفر کردن تلاش کنیم و از به همراه بردن وسایل اضافی و حجیم تا حد امکان خودداری کنیم.
نوشیدن آب و حفظ رطوبت بدن از اولویت های اصلی سفر است و باید از بهداشتی و سالم بودن آن اطمینان کافی داشته باشیم. رعایت بهداشت را بسیار جدی بگیریم. توجه به نکات بهداشتی و رعایت آنها در سفر شاید آخرین چیزی باشد که افراد در هنگام مسافرت و قبل از سفر به آن فکر میکنند اما باید گفت که اهمیت آنها از هر چیزی بالاتر بوده و سهلانگاری میتواند به کلی سلامت شخص را به خطر بیندازد. مراقبتهای بهداشتی لازم در سفر ضمن داشتن سفری ایمن باعث تکمیل لذت از سفر می شود.
لباسهایی با رنگهای روشن که از الیاف طبیعی مانند نخ، کتان و پنبه تولید میشوند برای پوشیدن در فصل تابستان بسیار مناسب بوده و باعث سهولت تنفس شده و مانع تعریق زیاد می شود.
داشتن تفریح و شادی در سفر، نعمت دیدن غروب و طلوع های آسمان، خواب و استراحت کافی، توجه به تغذیه و رژیم غذایی مناسب در سفر در کنار تجربه چشیدن غذاهای محلی شهر مقصد، داشتن فعالیت بدنی مناسب و ورزش که ضمن کسب انرژی لازم می تواند تفریح هم باشد،سحرخیز بودن و بازدید از اماکن گردشگری و تاریخی، انجام بازی های گروهی و جمعی که اوقات شاد و مفرحی را فراهم می کند.
توجه به حفظ و مراقبت از محیط زیست، داشتن همسفر خوب، سفر مجهز، لذت از سفر، تعامل با دیگران، پنج نکته مهم و طلایی در سفر هستند که رعایت آنها سفر را خاطره انگیز و ماندگار خواهد کرد.
دوری از بحث و مشاجره در سفر ، تلاش برای اینکه به خودمان و دیگر همسفران خوش بگذرد، کمک کردن، خوش خلقی، خندیدن و خنداندن دیگران، تابع جمع بودن و ساز مخالف نزدن از جمله نکاتی است که می تواند به ما کمک کند تا سفر خوبی داشته باشیم .
سفر رفتن برای بچه ها یکی از جذاب ترین تفریحات و تجربیاتی است که می توانند داشته باشند، بنابراین سعی کنید حداقل در سفر کمتر آن ها را امر و نهی کنید و اگر حوصله اش را دارید با آنها بازی کنید. چنانچه تمامی همسفران یا اعضای خانواده در سفر خصوصیت انعطاف پذیری داشته باشند، قطعا لحظات بهتری برای همه رقم خواهد خورد.
همچنین گزارش های سفر ” ۱ و ۲ و ۳ و ۴ ” بخوانید.
انتهای پیام/ ادامه دارد