محسن مردعلی قائم مقام بنیاد علوی گفت: بنیاد علوی بازوی محرومیت زدایی و توانمند سازی اجتماعی بنیاد مستضعفان است. هدف و ماموریت اصلی بنیاد، توانمندسازی محرومان است که برای رسیدن به این هدف در سه حوزه اصلی فعالیت می کنیم که عبارتست از:
اول محرومیت زدایی و پیشرفت اقتصادی است که از طریق ایجاد اشتغال دنبال میشود. دوم رسیدگی به سلامت جسمی مردم است که در بنیاد مستضعفان به آن میپردازیم. اعتقاد داریم تا زمانی که جسم افراد سالم نباشد، امکان امرار معاش برای افراد فراهم نخواهد بود. سوم نیز موضوع عدالت آموزشی است که در حوزه توانمندسازی در حال پیگیری آن هستیم. در این راستا به دنبال پیشرفت تحصیلی دانشآموزان در مناطق محروم هستیم.
به گفته وی از کل کشور براساس شاخصهای احصاء شده، شاخصهای خود را طراحی و براساس شاخصها ۳۲۰ شهرستان را انتخاب کردیم. به شکل تخصصی ۳۲۰ منطقه در حوزه اشتغالزایی، ۲۰۰ منطقه در حوزه سلامت، ۷۰ منطقه در حوزه آموزش داریم که پیگیر اقدامات اجرایی آنها هستیم.
محسن مردعلی در نشستی با خبرنگاران در زمینه عدالت آموزشی گفت: محور عدالت آموزشی را در حوزه توانمندسازی پیگیری میکنیم؛ در حوزه آموزش به دنبال شناسایی استعدادهای برتر در مناطق محروم و ارتقاء و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان در مناطق محروم هستیم.
درزمینه ارتقای سلامت براساس بررسی صورت گرفته و با همکاری وزارت بهداشت و بدنه تحقیقاتی حوزه سلامت، اولویتبندی بنیاد عبارتست از: «بسته خدمات مربوط به بیماریهای چشمی»، «بسته بیماریهای دهان و دندان» و «بسته خدمات مادران باردار و شیرده».
در حوزه چشم ضعفهایی وجود دارد که باید با همکاری وزارت بهداشت رفع شود. در این راستا نیز با همکاری سازمان بهزیستی در سال جاری ۷۰۰ هزار کودک در سنین ۳ تا ۶ سال تحت پوشش اقدامات خود قرار دادیم. بخش دیگر حوزه بیماریهای دهان و دندان و بخش دیگر مربوط به بسته خدمات مادران باردار و شیرده است که در این بخش برنامه جامع و استانداردی با همکاری وزارت بهداشت طراحی و در استانهای محروم اجرا میشود. هدف از آن این است که در انتهای بارداری، میزان مرگ و میر مادران به حداقل ممکن برسد و فرزندی سالم متولد شود.
به گفته وی، برنامه ریزی بنیاد در حوزه سلامت محدود نیست و تلاشهایی از جمله خدمات سلامت مبتنی بر فناوریهای نوین، دسترسی فیزیکی به منابع درمان و همچنین دسترسی محرومین و کسانی که توانایی مالی ندارند به منابع مالی در دست انجام است.
قائم مفام بنیاد علوی افزود: باتوجه به پراکندگی تعداد متخصصان پزشکی در کشور، میزان دسترسی مناطق محروم به پزشک بسیار کمتر است. دو هدف در این برنامهها پیگیری میشود؛ هدف اول ایجاد دسترسی فیزیکی برای اقشار محروم به پزشک و دسترسی مالی برای اقشار محروم در این زمینه است.
گفتنی است در سال جاری بنیاد علوی براساس پیش بینی صورت گرفته ۱۰ همت برای سرمایه گذاری در حوزههای محرومیت زدایی پیشبینی کرده که حدود ۶ همت مربوط به حوزه اشتغال، ۷۸۱ میلیارد مربوط به حوزه سلامت، ۹۳۸ میلیارد مربوط به حوزه آموزش و ۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز مربوط به سایر برنامهها است.
انتهای پیام/