مهری خوش طینت
تهدیدات دیجیتال در جریان دائمی هستند. مجرمان سایبری از نوآوری های خود در باج افزار پیشرفته، فیشینگ و سوء استفاده های روز صفر استفاده می کنند.
هوش مصنوعی با استفاده از عوامل تهدید، اکنون می تواند حملات پیچیده ای مانند محتوای فیشینگ و شناسایی خودکار ایجاد کند تا قربانیان خود را به دام اندازد.
نقش هوش مصنوعی در امنیت سایبری
هوش مصنوعی یک رویکرد تطبیقی برای امنیت سایبری ارائه می دهد. روشهایی مانند یادگیری ماشینی، پردازش زبان طبیعی و تحلیل رفتاری در مقایسه با روشهای سنتی مانند فایروالها و نرمافزارهای ضد ویروس، تشخیص تهدید را با سرعتهای بالاتر با نرخ موفقیت بالاتر ممکن میسازند.
با شروع پیشگیری، سیستمهای مجهز به هوش مصنوعی میتوانند مجموعه دادههای گسترده را تجزیه و تحلیل کنند و الگوهایی را شناسایی کنند که نشاندهنده فعالیت مخرب هستند. الگوریتمهای یادگیری ماشین نیز اغلب الگوهای جدیدی را در دادهها یاد میگیرند که قابلیتهای تشخیص آنها را بهبود میبخشد، به این معنی که کمتر احتمال دارد هر گونه فعالیت مشکوکی را از دست بدهند. به عنوان مثال، سیستمهای امنیت سایبری هوش مصنوعی در سازمانهای مالی، رفتار کاربر را تجزیه و تحلیل میکنند، آنها را یاد میگیرند و هشدارهایی را در صورت شناسایی تراکنشهای غیرعادی یا ورود نامنظم ارسال میکنند که باعث واکنش سریع پیشگیری میشود.
سایر تاکتیکهای پیشگیرانه شامل هوش پیشبینی است که در آن هوش مصنوعی دادههای تاریخی و فعالیتهای وب تاریک را برای شناسایی علائم اولیه حملات سایبری و هشدارهای پیشگیری؛ تجزیه و تحلیل میکند.
اگر پیشگیری شکست بخورد، امنیت سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی پاسخهای خودکار حادثه را که به دنبال هشدارهای نقض میآیند، فعال میکند. با ادغام هوش مصنوعی در پلتفرمهای پاسخ، سازمانها میتوانند زمان لازم برای کاهش حمله را کاهش دهند. این به ویژه در حوادث در مقیاس بزرگ که در آن مهار فوری برای محدود کردن زمان خرابی و ضررهای مالی بالقوه ضروری است مفید است.
هوش مصنوعی موانع خود را به همراه دارد
حتی با وجود مزایایی که دارد، هوش مصنوعی بی عیب نیست. امنیت سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی مجموعه جدیدی از چالشها را برای کسبوکارها ارائه میکند. در حالی که یادگیری یکی از بزرگترین دارایی های هوش مصنوعی است، زمانی که مدل هوش مصنوعی با داده های نادرست یا ناقص مواجه می شود، می تواند مشکل ساز شود.
مجرمان سایبری حتی با معرفی حملات خصمانه برای دستکاری دفاعیات هوش مصنوعی به این موضوع پی برده اند. هکرها که به «مسمومیت دادهها» معروف هستند، دادههای مخربی را معرفی میکنند که برای فریب دادن الگوریتمهای دفاعی طراحی شدهاند و اقدامات امنیتی را دور میزنند. محققان امنیت هوش مصنوعی در حال توسعه آموزش های خصمانه برای مبارزه با این نگرانی ها هستند، جایی که مدل های هوش مصنوعی در معرض داده های دستکاری شده قرار می گیرند که سپس می توانند برای انعطاف پذیری بهبود یافته شناسایی کنند.
تشخیص تهدید مبتنی بر هوش مصنوعی نگرانیهای اخلاقی و حفظ حریم خصوصی را نیز به دنبال دارد. این به این دلیل است که از آن برای تجزیه و تحلیل رفتار کاربر و مدیریت مکرر دادههای حساس استفاده میشود، جایی که قانون اتحادیه اروپا، مقررات حفاظت از دادههای عمومی (GDPR) برای ایمن نگهداشتن آن را وضع کرده است.
تعادل در امنیت سایبری
یک همکاری چند وجهی بین انسان و هوش مصنوعی برای یک رویکرد موفق به امنیت سایبری مدرن ضروری است. جفت کردن سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفته با تحلیلگران انسانی، زمینهای حیاتی برای تصمیمگیری و تعادل را فراهم میکند.
درنتیجه از آنجایی که هوش مصنوعی وظیفه تجزیه و تحلیل داده ها را بر عهده می گیرد، تخصص انسانی زمینه مورد نیاز برای تفسیر دقیق یافته های هوش مصنوعی را اعمال می کند.
هوش مصنوعی همچنین در انجام وظایف تکراری برتری دارد و تحلیلگران انسانی را از فعالیت های خسته کننده تر و وقت گیر نجات می دهد. سیستمهای دفاعی خودکار هوش مصنوعی به محققان این امکان را میدهد که زمان بیشتری را صرف تمرکز بر برنامهریزی استراتژیک پیچیده و مدیریت دادهها کنند که امکان کاهش بهبود را فراهم میکند.
به عنوان مثال مایکروسافت اخیراً عوامل هوش مصنوعی را در Copilot امنیتی خود معرفی کرده است تا وظایف تکراری تیم های امنیت سایبری را کاهش دهند زیرا سرعت و پیچیدگی بی امان حملات سایبری از ظرفیت انسانی فراتر رفته است.
نظارت انسانی بر سیستمهای امنیت سایبری هوش مصنوعی همچنین مدیریت اخلاقی و آموزشی بهتری را ممکن میسازد. هوش مصنوعی را به عنوان یک کارمند جدید در نظر بگیرید. با استفاده از ارتباطات کارآمد، کسبوکارها میتوانند استانداردهای اخلاقی را به مدلهای هوش مصنوعی بیاموزند تا به آنها پایبند باشند.
حرکت بعدی هوش مصنوعی در امنیت سایبری
ما انتظار داریم که آینده هوش مصنوعی در امنیت سایبری شاهد پیشرفت هایی در مدیریت تهدید باشد. علاوه بر این، هوش مصنوعی شروع به ادغام خود با فناوریهای نوظهور مانند محاسبات کوانتومی و بلاک چین خواهد کرد که قابلیتهای امنیت سایبری را افزایش میدهد.
ترکیبی از امنیت سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی میتواند سیستمهای دفاعی را حتی بیشتر پیش ببرد. اگر یادگیری ماشین را در نظر بگیریم، هوش مصنوعی کوانتومی در امنیت سایبری به سرعت سرعت این فرآیند را بدون به خطر انداختن دقت افزایش میدهد. این بدان معنی است که ناهنجاری ها در مجموعه داده های بزرگ را می توان سریعتر پیدا کرد و در زمان واقعی با آنها برخورد کرد.
امنیت سایبری مدرن نیازمند یک رویکرد پیشگیرانه است. هوش مصنوعی این فرصت را برای کسب و کارها فراهم می کند تا با مجرمان سایبری امروزی روبرو شوند. هوش مصنوعی پیشبینیکننده سطح جدیدی از پیچیدگی را به امنیت سایبری اضافه میکند که بسیار مهم است. زیرا هکرها از همان ابزارها در حملات خود استفاده میکنند.
انتهای پیام/ برگرفته از ژورنال هوش مصنوعی