Skip to content
  • حمایت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • گزارش ویژه
  • رپرتاژ
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • رویدادها
    • اخبار
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • پیشنهاد سردبیر
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • فناوری اطلاعات
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • Toggle search form
  • خرس قهوه ای چه وضعیتی دارد؟ گفت و گو
  • شکایت از بازیگران در مرحله تحقیقات است اخبار
  • بازگشت حیات به سالن های موسیقی و نمایش/ دستور العمل ها اجرا شود اجتماعی
  • ایلان ماسک برای حل مشکل اوکراین، ولادیمیر پوتین را به نبرد تن به تن دعوت کرد خارجی
  • فرصت ها و تهديدهاي تکنولوژیهای نوین ارتباطی برای توسعة سیاسی کشورهای جهان سوم پیشنهاد سردبیر
  • آوار روانشناختی و اجتماعی به جا مانده از کروناویروس اجتماعی
  • ویدئو/ بازگشایی بقاع متبرکه در استان خوزستان دیداری و شنیداری
  • بیست و پنجمین روز حمله روسیه؛ زلنسکی: محاصره ماریوپل جنایات جنگی است خارجی

قهوه پانصد ساله شد

Posted on ۱۳۹۹-۰۶-۱۲۱۴۰۰-۱۱-۲۷ By editor هیچ دیدگاهی برای قهوه پانصد ساله شد ثبت نشده

نتایج دوازده سال تحقیقات بالینی بر روی شماری از افراد که به طور روزانه قهوه مصرف می کنند نشان داده است قهوه خاصیت ضد چاقی دارد. کافئین از خانواده میتل گزانتین است و به طور طبیعی در دانه قهوه ، کاکائو، کولا و برگ چای یافت می شود.

تاریخچه قهوه
به احتمال زیاد قهوه اولین بار درکشوراتیوپی تولید شد. البته برخی کشور یمن را منشأ تولید قهوه می‌دانند. این دانه اولین بار در قرن ۱۳، در جهان عرب شهرت یافت.
قهوه در زمان صفویه جای خود را در میان نوشیدنی‌های روزانه ایرانیها باز کرد و نمونه‌ای است از ورود ایران به شبکه اقتصادی جهانی آن دوران. تا قرن نوزدهم که چای به نوشیدنی غالب مردم تبدیل شد، همچنان این ماده سیاه و تلخ بسته به منطقه جغرافیایی و طبقه اجتماعی دوستداران خود را داشت. امروزه نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه فوری و شیرقهوه طرفداران زیادی پیدا کرده. البته قهوه ترک بخاطر محبوبیت میان ایرانیان ارمنی از گذشته در میان مردم رایج بوده و بواسطه فال قهوه جایگاه خاص خود را داشته.
قهوه از قرن نهم در ایران نوشیده می‌شد. صوفی‌ها با کمک نوشیدن قهوه می‌توانستند خود را برای انجام مراسم مذهبی بیدار نگه دارند.
در دوران صفوی بود که قهوه‌خانه‌ها بعنوان مکانهایی برای تجمع شاعران و هنرمندان در ایران رواج پیدا کرد.
در سال ۱۶۶۴ کاشف الدین یک داروشناس صفوی، یک رساله در مورد ارزشها و خصوصیات قهوه به شاه عباس دوم تقدیم کرد.
تاریخ فرهنگ نوشیدن چای در ایران تنها از انتهای قرن پانزدهم شروع شد. از آنجایی که کشورهای تولید کنند قهوه مسافت زیادی تا ایران داشتند، حمل و نقل قهوه به ایران مشکلات بسیار داشت؛ ولی نزدیکی تولید کننده‌های عمده چای نظیر چین به جاده اصلی تجارت آن زمان یعنی جاده ابریشم سبب شد که تجارت و حمل و نقل چای به سهولت بیشتری در ایران صورت بگیرد.
انواع قهوه
انواع قهوه مرغوب‌ترین قهوه که طعم و بویی منحصر به ‌فرد دارد از بوته‌ای به نام Arabica به دست می‌آید که قدیمی‌ترین نوع قهوه‌است و در ارتفاع ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. حدود ۷۵ ٪ از کل قهوه‌ای که در جهان کشت می‌شود Arabica است. قدیمی‌ترین نوع قهوه Arabica موکا و جاوه هستند که امروزه نامی شناخته‌شده محسوب می‌شوند. نوع دیگری از قهوه Robusta نام دارد که در بلندی ۲۵۰۰ پایی رشد می‌کند و بیشتر از Arabica تحمل سرما را دارد. میزان کافئین Robusta دو برابر Arabica است، اگرچه بو و طعم آن در رده پایین‌تری قرار دارد و ارزان‌تر است. Robusta حدود ۲۵ ٪ از کشت قهوه جهان را تشکیل می‌دهد. نوع مرغوب آن هم برای تهیه اسپرسو به کار می‌رود. نوع دیگری از قهوه که در آفریقای غربی می‌روید Liberica نام دارد که درصد بسیار اندکی از دانه‌های قهوه از این نوع هستند.
خواص قهوه
۱- به دلیل خاصیت نشاط بخشی قهوه، ضد افسردگی است.
۲- نوشیدن یک فنجان قهوه در بسیاری از مواقع سردرد را برطرف می‌کند.
۳- قهوه به دلیل داشتن ماده‌ای به نام تانن از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.
۴- تحقیقات ۹ ساله دانشمندان ژاپنی نشان می‌دهد مصرف منظم قهوه به دلیل دارا بودن اسید کلروژونیک، خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۴۹ درصد و مصرف نامنظم قهوه می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۲۹ درصد کاهش دهد.
۵- محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک فنجان قهوه در طی روز خطر ابتلاء به دیابت را کاهش می‌دهد. زیرا ترکیبات موجود در قهوه از جمله منیزیم و پتاسیم به سوخت و ساز قند در بدن کمک می‌کند.
۶- بوییدن دانه‌های قهوه می‌تواند باعث بازگشت اشتهای از دست رفته پس از آشپزی شود. مولکول‌های قهوه با حرکات جنبشی خاص خود باعث جدا شدن مولکول‌های غذا از گیرنده‌های بویایی بینی و بدین ترتیب باعث بازگشت اشتها می‌شود. این دو محقق همچنین این روش را جهت افزایش سلامتی حیوانات در موسسه‌های تحقیقاتی پیشنهاد کرده‌اند.
۷- طبق آخرین تحقیقات دانشمندان، مصرف مکرر قهوه در طول ماه، با کاهش خطر ابتلاء به بیماری کلانژیت (بیماری کبد) همراه است.
۸-، قهوه حاوی پروتئینی است که دارای اثری مشابه مورفین بوده و از خاصیت ضددرد و آرام‌بخشی برخوردار است. برخی از این پروتئین‌ها مشابه پروتئین‌های انسانی است. در آزمایش‌های صورت گرفته بر روی موش‌های آزمایشگاهی مشخص شد که اثرات تسکین‌دهنده پروتئین‌های موسوم به opioid peptides از دوام بیشتری برخوردار بوده و با عوارض جانبی همراه نیست.
۹- محققان ایتالیایی با مطالعه بر روی یک هزار و ۴۰۰ بزرگسال این کشور دریافتند که عادت مصرف کم قهوه برای حفظ سلامت مغز مفید است.
۱۰-دارای خاصیت انرژی بخشی و اشتیاق آفرینی است
۱۱-دارای نقش کمکی در چربی سوزی
۱۲-افزایش تحرکات فیزیکی
۱۳-ارزش غذایی بالا
۱۴-ضد آلزایمر
۱۵-ضد پارکینسون
۱۶-خواص مراقبتی بر روی کبد
۱۷-مقابلگی با برخی از سرطان ها
۱۸- قابلیت کاستن سکته قلبی و برخی دیگر از بیماری های قلب
۱۹-افزایش طول عمر
با تمام نکاتی که درباره تاریخچه و موارد استفاده آن ذکر شد نظر دو تن از کارشناسان این حوزه انجام می شود را مورد بررسی قرار می دهیم :
دکتر خوشنودی کارشناس تغذیه دانشگاه شهید بهشتی درباره مصرف قهوه و رابطه آن با کاهش وزن را اینگونه بیان می کند
قهوه به دلیل بالا بودن ماده ای به نام کافئین باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و در نهایت باعث سوختن چربی های بدن می شود بر اساس جدیدترین ویرایش (۲۰۱۲) کتاب اصول تغذیه کراوس مصرف ۲۵۰ میلی گرم کافئین (ماده موثر موجود در قهوه) باعث افزایش مصرف انرژی تا ۱۰ درصد می شود .
ایشان این قضیه را در مورد اثرات قهوه و لاغری اینگونه بیان می دارد که در حقیقت مصرف یک فنجان قهوه غلیظ می تواند انرژی حاصل از یک ساندویچ کوچک نان و پنیر را خنثی کند
البته قهوه برای افرادی که جسه لاغری را دارند را توصیه نمی کنند چون مصرف دوز بالایی از آن باعث بوجود آمدن مشکل برای سایر ارگانهای بدن مثل قلب، استخوان ، کبد ، کلیه و… می شود .
ایشان در پایان از تبلیغات گسترده که درباره قهوه سبز میشود نیز نکات قابل تو جهی را اذعان می دارند قهوه سبز قهوه ی کال و نارس قهوه سیاه است و کافئین کمی دارد و اثرات قابل توجه قهوه سیاه را ندارد که متاسفانه در فضای مجازی درباره آن بسیار تبلیغ می شود که یک چیز کاملا تبلیغاتی و بی اثر و بی فایده است.
در پایان استفاده قهوه به تنهایی کافی نیست باید در کنار قهوه با استفاده از ورزش های مربوط نسبت به کاهش وزن اقدام کرد.

انتهای پیام/ نهاد بیک زاده

اجتماعی Tags:قهوه, نهاد بیک زاده

راهبری نوشته

Previous Post: سقط ۲ هزارتایی روزانه جنین فاجعه‌ای انسانی
Next Post: تخته گاز قیمت خودرو در زمین خالی مسکن

مطالب مرتبط

  • تلاش می‌کنیم پرداختی بیمار از هزینه‌های درمان کاهش یابد اجتماعی
  • انقلاب اسلامی و راههای حفظ و آن اجتماعی
  • عدم ابلاغ قرار منع تعقیب به شکات، کاملا غیرقانونی است اجتماعی
  • استمداد ناسا از دانشگاه‌ها برای کمک به مشکل گرد و غبار ماه اجتماعی
  • کیش الگوی یک شهر شهروندمدار اجتماعی
  • تاثیر قهوه بر ریتم قلب اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − هشت =

عکس روز

بیشترین بازدید

  • خط قرمز! 1.9k views
  • موج چهارم؛ مروري بر موجهاي سه گانه تافلر 1.1k views
  • کامپيوترها در صنعت هواپيمايی 873 views
  • قلی خان دزد بود، خان نبود… 650 views
  • رقابت استارباکس و دانکین دوناتس 596 views

جریان آزاد اطلاعات

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

ذره بین

شناسنامه

غذای امروز

با آشپز امروز در انتخاب دستور غذایی مورد علاقه خود همراه باشید.

آخرین اخبار

  • دالتون ها دستگیر شدند
  • آموزش مجازی، گامی دیگر در مسیر توسعه علمی
  • توهم توطئه درباره ريزگردها
  • «روزهای روی میز» روی میز نقد خاوران!
  • فرهنگ جامع بزرگان موسیقی ایران
  • فرهنگ جامع موسیقی ایرانی
  • شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان هیچ محدودیتی ندارد
  • قاچاق ظروف آرکوپال فرانسوی در پوشش کالای ایرانی
  • روایت گاردین از جهان
  • رکورد تعداد بی‌جاشدگان جهان شکست
  • محمود پاک نیت: از اشتباهات مدیران قبلی تلویزیون درس بگیرید
  • ایسنا: تعطیلی بخش کرونای بیمارستان‌ها؛ بیماری هنوز تمام نشده است
  • معرفی هتل ۵ ستاره تازه تاسیس در مشهد
  • بیماریهای مزمن عامل بیش از ۷۶ درصد از مرگ و میر و معلولیت در ایران
  • سرگئی لاوروف هشدار داد که خطرات جنگ هسته‌ای بسیار زیاد است
  • سختیهای زندگی خرس قهوه ای و پلنگ در مجاورت انسان
  • ایسنا: شیوع بیماری تنفسی و گوارشی در بین کودکان اهری
  • آغاز طرح «راه خدمت» در منطقه ۱۵ شهرداری تهران با اجرای ۶ پروژه عمرانی
  • آیا بمب‌گذاری علیه مدارس شیعیان کار طالبان است؟
  • هشدار وزیر بهداشت آلمان درباره جهش‌های کشنده ویروس کرونا

فراارتباط

  • آگاهی از مسائل حقوق داوری در تنظیم قراردادها اجتماعی
  • ۱۰ کاربرد برتر هوش مصنوعی در حل کردن مشکلات جهانی فناوری اطلاعات
  • بازیهای کامپیوتری و فرهنگ سازی برای کودکان فناوری اطلاعات
  • حالت تدافعي در كاركرد رسانه اي پاسخ نمي دهد رسانه ها
  • رافت هاشم پور به دیدار حق تعالی شتافت فرهنگی
  • روزنامه نگاری مجازی و رسانه‌های سنتی فناوری اطلاعات
  • کابوسی به نام مارکتینگ در اینستاگرام و تلگرام برندینگ
  • بسیار سفر باید تا پخته شود خامی اجتماعی

پیوندها

پیام کنفرانس، روزنامه نگاری الکترونیک،

Copyright © ۱۴۰۰ انتشار مطالب با ذکر منبع " ارتباط امروز " آزاد است.

Powered by PressBook News WordPress theme