Skip to content
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • تلویریون امروز
  • گزارش ویژه
  • بازار
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • اخبار
    • آشپزی
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • اجتماعی
    • امور اجتماعی
    • بهداشت و سلامت
    • حوداث
    • ورزشی
  • فرهنگی
    • فرهنگی – هنری
    • فیلم و سینما
    • تئاتر
    • موسیقی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • ارتباط تک
  • پیشنهاد سردبیر
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • کمکهای شما
  • آگهیهای دولتی
  • Toggle search form

پتانسیل ابزارهای فناوری اطلاعات

Posted on ۱۴۰۰-۰۸-۰۹۱۴۰۲-۰۱-۰۹ By editor
پتانسیل ابزارهای فناوری اطلاعات در کنترل کووید 19

دسامبر ۲۰۱۹ بود که مواردی از یک ذات‌الریه عجیب با علت نامشخص در ووهان چین ظاهر شد و پس‌ازآن، این بیماری شدیداً مسری به‌سرعت تبدیل به یک اپیدمی تمام‌عیار ‌جهانی شد.

سازمان جهانی بهداشت که این بیماری را کووید ۱۹ نام‌گذاری کرد، از زمان شروع اپیدمی، راهکارهای مختلفی مانند جداسازی افراد مشکوک به این بیماری، نظارت دقیق بر تماس‌های بین افراد، جمع‌آوری داده‌های اپیدمیولوژیک و بالینی از بیماران و توسعه روش‌های تشخیصی و درمانی برای کنترل آن را با کمک متخصصان جهانی ارائه کرد. در این میان تحقیقات فراوانی در زمینه تسهیل و تسریع تشخیص بیماری، ایجاد واکسن و درمان‌های احتمالی و همچنین درک تأثیرات اجتماعی اقتصادی این بیماری صورت گرفت.

به بیان متخصصان، مدیریت اپیدمی فراگیر کووید ۱۹ می‌تواند با شناسایی سریع، اطلاع‌رسانی قوی و ارائه اطلاعات به‌موقع دقیق و شفاف در مورد بیماری به مردم و سیاست‌گذاران، بهبود ‌یابد. درواقع دسترسی به داده‌های اپیدمیولوژیکی و ژنومیک به‌موقع در مورد بیماری‌های عفونی منجر به کنترل سریع‌تر و کارآمدتر شیوع جهانی و پیگیری بیماری می‌شود. اگرچه راه حل نهایی برای کنترل عفونت کوئید ۱۹ چندوجهی است، اما یکی از حوزه‌های مهم که هنوز به‌طور کامل مورد کاوش قرار نگرفته است، کاربرد فناوری‌های اطلاعاتی موجود برای تسهیل در ارائه خدمات مربوط به این بیماری و در عین حال به حداقل رساندن خطر مواجهه مستقیم انسان با انسان است.

این موضوع، دستمایه گروهی از پژوهشگران کشور به‌منظور انجام یک مطالعه مروری قرار گرفته است. در این مطالعه، محققانی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی تبریز به بررسی کاربرد ابزارهای فناوری اطلاعات در مدیریت بیماری عالم‌گیر کووید ۱۹ پرداخته‌اند.

این تحقیق با شناسایی و استخراج داده‌ از مقالات پژوهشی مرتبط که از پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر جمع آوری شده بودند، انجام گرفته است.

بر اساس نتایج حاصل از این بررسی‌ها، با توجه به قابلیت انتقال بسیار بالای عامل بیماری و اپیدمی کووید ۱۹، کاربرد فناوری‌های حوزه سلامت از راه دور مانند تله مدیسین به‌منظور رعایت فاصله اجتماعی ملموس‌تر بوده است.

همچنین با توجه به مشابه بودن علائم کووید ۱۹ با سایر بیماری‌های تنفسی، سعی زیادی در ایجاد سیستم‌های غربالگری و تشخیص سریع به کمک هوش مصنوعی شده است.

به گفته الهام مسرت، محقق گروه انفورماتیک پزشکی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و دیگر همکارانش، «مطالعات انجام شده اثربخشی فناوری اطلاعات را در شناسایی سریع بیماران، خودقرنطینگی، کمک به تشخیص و همچنین پایش روند بیماری اثبات کرده‌اند».

آن‌ها می‌افزایند: «به‌طور کلی می‌توان گفت کاربرد مدل‌ها، رویکردها و ابزارهای فناوری اطلاعات در مدیریت کووید ۱۹ شامل موارد زیر هستند:

– شناسایی سریع افراد مشکوک به بیماری و تشخیص عفونت

– غربالگری و جداسازی سریع آن‌ها

– پایش و درمان بیماری

– بررسی سابقه مسافرت‌ها و تماس‌های افراد

– پیشگیری موارد مرگ‌ومیر

– توسعه دارو و واکسن برای بیماری

– کاهش بار کاری ارائه‌دهندگان خدمات سلامت

– پیشگیری از بیماری».

بر اساس یافته‌های این تحقیق، استفاده فوری و موفقیت‌آمیز از ابزارهای فناوری اطلاعات برای مقابله با این چالش جهانی در سال ۲۰۲۰ و بعدازآن، باعث افزایش پذیرش دولت و مردم برای کاربرد چنین فناوری‌هایی در سایر حوزه‌های بهداشت و درمان ازجمله مدیریت بیماری‌های مزمن در آینده می‌گردد.

درواقع بحران کرونا فرصت مناسبی برای معرفی فناوری‌های اطلاعات سلامت و درک اهمیت این فناوری‌ها در دنیا فراهم آورده است که باید از آن در جهت ارتقای ابعاد مختلف حوزه سلامت به‌خوبی استفاده کرد.

این یافته‌ها به‌صورت یک مقاله علمی پژوهشی در فصل‌نامه «تصویر سلامت» متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تبریز منتشر شده‌اند.

انتهای پیام/ منبع: ایسنا

گزارش ویژه Tags:فناوری اطلاعات, هوش مصنوعی

راهبری نوشته

Previous Post: «زنان» چگونه هوای سلامتی خود را داشته باشند؟
Next Post: مقایسه وضعیت اینترنت ثابت ایران با دنیا

مطالب مرتبط

هشدار ایلان ماسک به مارک زاکربرگ: کپی/پیست کردی؛ در قفس می‌بینمت ارتباط تک
گردهمایی متفاوت دانشمندان و ثروتمندان برای کمک به زمین ارتباط تک
«ChatGPT» برای تنظیم خودش لایحه نوشت! ارتباط تک
آکروجت پهپادها با کمک هوش مصنوعی! ارتباط تک
تیک آبی به جی‌میل هم اضافه شد ارتباط تک
صف‌آرایی مایکروسافت و گوگل در برابر ربات چَت‌جی‌پی‌تی ارتباط تک

رادیو گفت و گو

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

لینک امروز

نمونه سوال شیمی دهم/ آموزش بازی جوکر/ منو آنلاین/ خرید موتور برق اقساطی/ خرید فالوور روبیکا/ وانت بار و نیسان بار در تهران/ خرید موتور برق/ خرید لیبل متال/ ارسال بار به کانادا/ AZ Screen Recorder

شناسنامه

غذای امروز

عکس روز

فراارتباط

پربازدیدها

chat gpt open ai آشپزی آسان آلودگی هوا آموزش مجازی آموزش و پرورش احمد جعفری چمازکتی ارتباط امروز ارتباط تک اسکار امنیت اطلاعات امنیت شبکه ایران ایلان ماسک بازاریابی برندینگ بنیاد علوی بهداشت و سلامتی تقویم روز توییتر تکنولوژیهای نوین ارتباطی حقوق شهروندی روزنامه نگاری الکترونیک سرطان سرطان پروستات سواد رسانه ای شبکه های اجتماعی طرح سلامت عمومی فناوری اطلاعات قانون کار قهوه مارک زاکربرگ مجلس شورای اسلامی محمد حسن اسدی طاری محیط زیست مرجان جانقربان معرفی کتاب مهران بهروز فغانی ناسا هوش مصنوعی ولادیمیر پوتین ولودیمیر زلنسکی کروناویروس کسب و کار کمبود دارو

Copyright © ۱۴۰۴ ارتباط امروز.

Powered by PressBook Blog WordPress theme