زنان به دلیل وجود یک سری تغییرات هورمونی در بدن و نیز رابطه جنسی پس از ازدواج معمولا بیشتر در معرض انواع بیماری ها قرار می گیرند. درمان این بیماری ها معمولا هزینه بردار و نیز زمان بر است بنابراین شعار همیشگی پیشگیری بهتر از درمان است، در مورد این نوع از بیماری هم صادق است.
در گذشته معمولا به علت خجالت از پزشک، برای درمان بیماری های زنان اقدام نمیشد و همین موضوع خود دلیلی برای پیشرفت بیماری و در ادامه اوج گرفتن آن بود اما امروزه به منظور درمان مشکلات زنان، متخصصین زنان و زایمان فعالیت می کنند. تخصص زنان و زایمان تمامی بیماری های مربوط به دستگاه تناسلی را پوشش می دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیماری های تحت درمان پزشک زنان و زایمان را برای شما بررسی نماییم.
زمان مناسب مراجعه به پزشک زنان و زایمان چه زمانی است؟
برای اطمینان از سلامت و بهداشت زنان، مراجعه به پزشک زنان امری ضروری است. زنان در کنار تمامی مسئولیتهایی که در زندگی دارند از همان سنین پایین نوجوانی و بلوغ، قاعدگی را تجربه میکنند شاید دردها و بدخیمیهای این دوران خاطر آنها را مکدر کند. اغلب در سنین جوانی که برای ازدواج اقدام میکنند درگیر شناخت پرده بکارت خود میشوند و ممکن است در این مرحله نیاز به ویزیت متخصص زنان داشته باشند تا با اقدامات لازم برای روابط زناشویی آشنا شوند. مراجعه حضوری به مطب ها بسیار دشوار است و چه خوب که امروز متخصص زنان انلاین در سایت های مختلف در حال فعالیت هستند و در کمترین زمان می توانیم از کمک آنها بهره ببریم.
برخی از زنان فکر می کنند که تنها در موقع بیماری و زمانی که مشکل حادی برای آن ها پیش آمده باید به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنند اما واقعیت چیز دیگریست. به گفته مشاورین سلامت و نیز متخصصین حوزه سلامت زنان، زنان باید به صورت منظم و پیوسته تحت معاینه پزشک زنان قرار بگیرند. با این کار اگر هم اختلالی در بدن وجود داشته باشد پیش از اینکه شدت یابد درمان می شود، هم از هزینه های گزاف درمان جلوگیری می کند و هم اینکه بیماری راحت تر درمان می شود.
انواع بیماری هایی که توسط پزشک زنان و زایمان درمان می شود
مشکلات مربوط عادت ماهیانه
عادت ماهیانه یکی از مهم ترین رفتارهای طبیعی بدن در دختران است که زمان رخ دادن آن در همه یکسان نیست. زمان قاعدگی منظم نشان از سلامتی بدن دارد اما گاهی برخی از خانم ها به دلایل مختلف از جمله مشکلات ژنتیک و یا بیماری های داخلی دچار اختلال در این نظم می شوند. بی نظمی در عادت ماهیانه ممکن است مشکلاتی را از جمله عصبی بودن، کیست تخمدان، تنبلی تخمدان و نازایی را به وجود می آورد بنابراین باید حتما به صورت جدی توسط متخصص زنان و زایمان پیگیری و درمان گردد.
علاوه بر مسئله قاعدگی نامنظم، برخی از خانوم ها از درد زیاد قاعدگی شکایت دارند و یا اینکه دچار خونریزی های شدید و غیر طبیعی می شوند که این نوع از اختلالات نیز خود به عواملی مانند ژنتیک و یا وجود کیست در تخمدان بستگی دارند. ترشحات غیر طبیعی و نیر قطع ناگهانی خونریزی از دیگر اختلالاتی است که برای درمان باید به پزشک متخصص در حوزه زنان مراجعه نمایید.
درمان نازایی
نازایی از دیگر مشکلات بانوان است که امروزه به دلیل تغذیه نامناسب و تغییر سبک زندگی بیشتر رواج پیدا کرده است و به همین دلیل تاکید می شود که پس از ازدواج به طور منظم تحت معاینه پزشک قرار بگیرید تا در صورت وجود مشکل، هر چه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام فرمایید. همچنین پزشکان پیشنهاد می کنند که در همان سال های اول زندگی مشترک اقدام به فرزندآوری شود تا احتمال ناباروری کاهش پیدا کند.
مسئله ژنتیک، عدم تعادل هورمون های زنانگی، وجود کیست های تخمدان، تنبلی تخمدان، تغذیه نامناسب، اضطراب و استرس و سبک زندگی نادرست از جمله دلایلی هستند که موجب نازایی در زنان می شود. توصیه می شود که ضمن رعایت مسائل بهداشتی، یه صورت چند ماه یکبار، تحت نظر پزشک آزمایشات لازم را انجام دهید.
مشکلات زنان در طول مدت بارداری
۹ ماهه بارداری در زنان از مهم ترین و حساس ترین زمان های زندگی یک مادر است. در این برهه زمانی باید اقدامات لازم و به موقع برای جلوگیری از هر نوع بیماری انجام شود؛ به این منظور پزشک متخصص زنان می تواند بهترین مشاور و مشوق شما باشد. گاهی در این زمان یک سری نرمش ها نیز برای مادران تجویز می شود که در یک زایمان کم خطر بسیار موثر خواهند بود.
گاهی همزمان با بارداری برخی از مشکلات مانند دیابت و یا فشار خون بروز می کند که ممکن است علاوه بر آسیب به مادر، مشکلاتی را در جنین نیز ایجاد کند بنابراین از این نظر باید حتما مراقب باشید
. یائسگی
معمولا خانوم ها در سنین بین ۴۵ تا ۵۰ دچار این فرایند فیزیکی می شوند که اختلالات زیادی را با خود به همراه می آورد. عصبانیت شدید، تب بالا و نیز خشکی دهان از علائم یائسگی است که برای پیشگری از این عوارض بهتر است که از مشاوره پزشک متخصص غافل نشوید.
تکرر و بی اختیاری در ادرار
بی اختیاری در ادرار یکی از بیماری های رایج در افراد الخصوص در خانم ها است که ممکن است به دلایلی مانند عفونت، بارداری، سائسگی و … به وجود آید. پزشک زنان با بهره گیری از دارو درمانی به درمان می پردازد که البته گاهی نیاز به انجام عمل جراحی هم احساس می شود.
وجود خونریزی های غیر طبیعی
گاهی برخی از خانوم ها پس از برقراری رابطه جنسی دچار لکه بینی می شوند که این حالت غیر طبیعی بوده و برای درمان آن باید به پزشک متخصص مراجعه شود. خونریزی پس از یائسگی نیز طبیعی نیست و نیاز به بررسی دارد و حتی اگر خونریزی عادت ماهیانه نیز بیشتر از حالت طبیعی باشد، خود دلیلی بر وجود بیماری است که با مراجعه به یک متخصص خوب می توان آن را درمان کرد.