روز ولنتاین، که همچنین با نام روز عشق شناخته میشود، در فرهنگ مسیحی سدههای میانه و سپس فرهنگ مدرن غربی روز ابراز عشق است که به صورت سالانه برگزار و این ابراز عشق معمولاً با فرستادن کارت والنتاین یا خرید هدایایی مانند گل سرخ انجام میشود. این مناسبت که هر سال در روز ۱۴ فوریه برگزار میشود با سابقه تاریخی ای که به افتخار قدیس والنتین در کلیساهای کاتولیک برگزار میشد، شناخته می شود.
کشیش والنتین احتمالاً زمانی حدود سال ۲۷۰ میلادی به قتل رسیدهاست. در حالی که برخی بر این نظر هستند که روز والنتاین، سالگرد مرگ یا به خاکسپاری والنتین است، گروه دیگر معتقدند کلیسای کاتولیک به منظور مسیحی سازی یک سنت باستانی این تاریخ را برگزیدهاست. تا اواخر قرن پنجم میلادی در امپراتوری روم جشن لوپرکالیا به مناسبت باروری برگزار میشد. در سال ۴۹۸ میلادی، پاپ ژلازیوس یکم برگزاری جشن لوپرکالیا را ممنوع و روز ۱۴ فوریه را به عنوان روز والنتاین، جایگزین آن کرد.
درمورد وجه تسمیه این روز، روایتهای دیگری وجود دارد. ازجمله اینکه کشیش معبدی به نام والنتین در نزدیکی رم در ۱۴ فوریه سال ۲۶۹ میلادی به دستور امپراتور کلادیوس دوم و به دلیل کمک به زوجهای جوان مسیحی برای ازدواج، گردن زده شد. اما ساکنان رم کشیش والنتین را فراموش نکردند و حتی کلیسایی را به یاد او نام گذاری کردند. به تدریج نیز ولنتاین به قدیس حامی عاشقان تبدیل شد.
بادکنک ولنتاین که به شکل قلب است از محصولاتی است که بعدها برای این مناسبت استفاده می شد. در حالیکه در شبکه های اجتماعی خبر ممنوعیت فروش آن پیچیده بود، حسین دکمه چی، رئیس اتحادیه صنف خرازی فروشان آن را تکذیب کرد و گفت: هیچ نامه یا دستوری از سوی پلیس در خصوص ممنوعیت فروش بادکنک ولنتاین دریافت نکردیم. وی در عین حال گفت: فروش بادکنک با رنگ و در قالبی خاص فرهنگ بیگانگان را ترویج می کند و نباید این اقدام انجام شود اما سایر اصناف نیز به فروش آن اقدام می کنند که فعالیت آنان در حیطه اتحادیه صنف خرازان قرارندارد، این اتحادیه تنها مسئولیت اطلاع رسانی در مورد رعایت قوانین و ضوابط را دارد و سایر دستگاه های ذی ربط وظیفه اجرای این قوانین را بر عهده دارند.
انتهای پیام/