در حالیکه بازار کاغذ و مقوای تهران هفتههای گرانی را در شهریور ماه تجربه کرد، کارشناسان از کاهش قیمتها همزمان با آغاز سال تحصیلی خبر میدهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اگرچه قیمتها هنوز در بازار کاغذ و مقوای تهران بالاست، اما بنا به گفته کارشناسان این بازار هفته آینده هفته کاهش قیمتها خواهد بود.
هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ گرمی ۷۰ در ۱۰۰ که در هفتههای گذشته بیشترین تقاضا را در بازار داشته است، بندی یک میلیون و ۲۶۰ تا یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان قیمت خورده است. همچنین کاغذ ۷۰ گرمی ۶۰ در ۹۰ نیز بندی ۷۸۰ هزار تومان است.
قیمت کاغذ روزنامه که در هفته گذشته افزایش پیدا کرده بود، حالا همزمان با افزایش عرضه، با کاهش محسوس در قیمت مواجه شده و به ۲۸ تا ۳۱ هزار تومان رسیده است.
محسن قدبیگی، از کارشناسان بازار کاغذ، با اعلام خبر افزایش عرضه کاغذ در بازار به تسنیم گفت: افزایش قیمتهای یک ماهه اخیر در نتیجه فعالیت دفترسازان در هفتههای پایانی مرداد و شهریورماه بود که به صورت ناگهانی خرید خود را افزایش دادند. در نتیجه کاغذ ۷۰ در ۱۰۰ با افزایش قابل توجهی روبرو شد.از سوی دیگر به دلیل به صرفه نبودن واردات، تاجران نیز زیاد به واردات آن نپرداخته بودند، در نتیجه کمبود عرضه نیز رخ داد.
وی ادامه داد: اکنون در پی کاهش موجودی، محمولههای جدیدی از کره خریداری شده و طی ماههای آینده وارد کشور میشود، همچنین رولهای تحریر در حال برش زدن هستند و به زودی موجودی این کاغذ در بازار افزایش مییابد. بنابراین روند کاهش قیمت به زودی آغاز میشود.
قدبیگی گفت: پیشبینیها حاکی از این است که هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با کاهش ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی مواجه شده و به یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان میرسد. بازار آرامشی را تا آذرماه که زمان خرید تولیدکنندگان تقویم و سررسید است، سپری میکند.
قدبیگی با اشاره به خرید ناشران از بازار آزاد نیز افزود: ناشران نیز در اکثر اوقات سال از بازار کاغذ خرید میکنند، منتهی زمان خرید اصلی ناشران ماه بهمن است که برای چاپ کتابهای نمایشگاه کتاب تهران فعالیتها آغاز میشود.
وی با اشاره به کاغذ سنگی که سرمایهگذاری قابل توجهی در تولید آن در سالهای گذشته در کشور شده است، اضافه کرد: متاسفانه به دلیل وزن بالای این کاغذ محبوبیت آن پایین است، درست است که قیمت آن نسبت به کاغذهای دیگر پایینتر است، اما چون وزن کاغذ سنگین است، تعداد برگهایی که میدهد به لحاظ ریالی معادل همان کاغذ وارداتی میشود.
انتهای پیام/