احمد حسن موسی، داور بخش بینالمللی چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به تنوع موضوعی قابل توجه آثار شرکتکننده در این رویداد میگوید چیزی که باعث شگفتیاش شده، وجود نسل جوان توانمند و خلاق در تئاتر ایران بوده است.
احمد حسن موسی که از کشور عراق به عنوان داور بخش بینالملل جشنواره چهل و یکم حضور داشت، در گفت و گو با ایران تئاتر، نظرات خود را در ارتباط با جشنواره تئاتر فجر در باره تنوع موضوعی آثار گفت: در هر جشنوارهای که در هر جای جهان برگزار میشود، بهتر آن است که شرایط و واقعیت حال آن کشور به نمایش گذاشته شود. من در نمایشهای ایرانی که حدود سیزده نمایش بودند، تنوع زیادی دیدم. نمایشهای خارجی و عربی نیز وضعیت حال و اوضاع امروز کشورهای خودشان را به روی صحنه آورده بودند؛ و البته طبیعت هر جشنوارهای است که دارای موضوعات متنوع با توجه کشورهای شرکتکننده در آن باشد.
وی در باره سطح کیفی آثار، گفت: من معروف به رکگویی هستم و اگر بخواهم رک و صریح بگویم، این غیرطبیعی است که بیش از چهارده نمایش ایرانی وارد مسابقه شوند. بهعنوانمثال در جشنواره بینالمللی تئاتر بغداد که من در آن حضور داشتم، ما تنها سه نمایش از کشور عراق در آن قرار دادیم و برای همین مورد پرسش قرار گرفتیم. به جای این همه نمایش و کمیت، چه خوب است در جشنواره بعدی تنها سه یا چهار نمایش خیلی باکیفیت داشته باشیم. ما هم شاهد نمایشهای خیلی باکیفیت و فوقالعاده و هم شاهد نمایشهای بیکیفیت و ضعیف بودیم.
احمد حسن موسی گفته است: تئاتر ایران چه در گذشته و چه اکنون، تئاتر پیشرفتهای است و علت آن هم دارا بودن این همه تالارها و مکانهای اجرای نمایش است. بالا بودن تعداد نمایشها، باعث ایجاد و تولید خلاقیت میشود. زمانی که صدوبیست نمایش در سال در ایران روی صحنه برود مطمئناً حداقل یکچهارم این نمایشها متنوع و خلاقانه خواهند بود؛ و چیزی که باعث شگفتی و غافلگیرکننده است، وجود نسل جوان توانمند و خلاق در تئاتر ایران است.
به گفته او در فرایند داوری هر روز به بررسی و ارزشگذاری نمایشها میپرداختیم، درحالیکه در جشنوارههای دیگر، هر سه روز این کار انجام میشود. ما گردهماییهای روزانه داشتیم. دیشب در آخرین گردهمایی داوری، جلسه ما حدود دوازده ساعت به طول انجامید و هیچکدام از داوران هیچ اعتراضی به نتایج داوری نداشتند.
انتهای پیام/