اگر قصد خرید گل ﺁپارتمانی را دارید و می خواهید با دسته بندی گل های آپارتمانی از نظر دسته بندی آشنا شوید می توانید ما را تا انتهای مقاله همراهی نمایید. در واقع گیاهان آپارتمانی از جمله گیاهانی هستند که از وطن اصلی خود جدا شده اند. لذا برای رشد آن ها باید همان شرایط محیطی وطن اصلی آن ها را در منزل ایجاد کرد. نور اندازه و آب از جمله مهمترین عوامل محیطی برای رشد گیاهان ﺁپارتمانی می باشد. که تقسیم بندی گل ﺁپارتمانی از نظر نیاز آبی شامل گیاهان طالب آب زیاد، گیاهان طالب آب متوسط و گیاهان ﺁپارتمانی طالب آب کم می باشد و تقسیم بندی گیاهان از نظر نور شامل گیاهان آفتاب دوست، گیاهان سایه آفتاب دوست، گیاهان سایه دوست و گیاهان روز کوتاه و روز بلند می باشد.
حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در مورد خرید گل ﺁپارتمانی و دسته گل و تقسیم بندی گل های آپارتمانی افزایش دهید پیشنهاد می کنیم به مقاله دسته بندی گل های آپارتمانی مقاوم که در سایت tadbir24.ir که اخیرا منتشر شده است مراجعه نمایید.
گل ﺁپارتمانی
طبیعتا با افزایش ﺁپارتمان ها و افزایش زندگی ﺁپارتمان نشینی، خرید گل ﺁپارتمانی نیز در بین مردم افزایش یافته است. اما نکته ای که در این بین بسیار مهم است طرز نگهداری گل های ﺁپارتمانی است. در واقع تمام گل ها و گیاهان که در منطقه و وطن اصلی خود هستند برای رشد کردن و ادامه ی زندگی نیاز به شرایط خاص محیطی دارند که طبیعتا وقتی این گیاهان از محیط اصلی خود شدند باید این شرایط محیطی خاص برایشان فراهم شود. به همین دلیل امروزه گیاهان خصوصا گیاهان ﺁپارتمانی را بر اساس طرز نگهداری و شرایط محیطی خاص آن ها تقسیم می کنند.
از جمله عوامل محیطی که بر رشد این گیاهان تاثیر می گذارد عبارتند از:
- نور: این عنصر با تولید مواد آلی و سوخت و ساز و سایر عوامل محیطی در گیاهان، نقشی اساسی در رشد و پرورش و تولید مثل گیاهان دارد.
- اشعه مستقیم خورشید: این عامل به شدت برای گیاهان آپارتمانی مضر است و حتی الامکان نباید آن ها را در معرض نور مستقیم قرار داد.
- شدت نور: شدت نور یعنی اینکه در زمانی مشخص چه مقدار، امواج نور به سطح برگ می رسد.
بر اساس این معیارها، گیاهان ﺁپارتمانی به صورت زیر دسته بندی می شوند:
گیاهان آفتاب دوست: این نوع گیاهان علاقه مند به نور نسبتا بالا هستند. عموما انواع گیاهان گوشتی و یا گیاهانی که برگ های رنگی دارند و گلهایشان مورد توجه است مثل گیاهان شمعدانی، داوودی، کاکتوس ها، میخک و بگونیا و … جزء این دسته هستند. لذا اگر قصد خرید این دسته گل ﺁپارتمانی را دارید باید آن ها را در قسمت نورگیر ﺁپارتمان مثل کنار پنجره های بدون پرده و یا قسمت هایی که در آنجا انعکاس نور زیاد است قرار دهید. چرا که اگر این دسته از گیاهان را در قسمت های کم نور بگذارید ساقه هایشان دراز و بدقواره و گلدهی شان متوقف می شود. البته در فصل تابستان باید در قسمتهایی بگذارید که شدت نور کمتری دارد.
گیاهان سایه دوست: این گیاهان علاقه مند به نور کم هستند که از جمله ی آن ها می توان به آکوبا ( شمشاد ژاپنی )، سرخس ها، پوتوس، مارانتا، برگ عبائی، دیفن باخیا و .. اشاره کرد.
گل آپارتمانی
گیاهان سایه آفتاب دوست: این گیاهان علاقه مند به نور متوسط هستند که از جمله ی این گیاهان می توان به دراسنا، کوردیلین، سجافی، کروتون و .. اشاره کرد. این دسته گل ﺁپارتمانی را باید در مقابل پنجره های جنوبی آپارتمان با یک پرده ی توری قرار دهید و اگر این پنجره ها بدون پرده هستند باید کمی از آن ها فاصله داشته باشند. اگر شدت نور به این گیاهان زیاد باشد دچار علائم آفتاب سوختگی می شوند.
دسته بندی گیاهان از نظر مدت زمان تابش نور
گیاهان روز کوتاه: این دسته از گل های ﺁپارتمانی برای گل دادن نیاز به روز کوتاه و شب بلند دارند. به گونه ای که اگر طول روز آن ها که عموما ۸ تا ۱۱ ساعت است بلندتر شود گل نمی دهند. از جمله ی این گیاهان می توان به گل های داوودی، بنت القنسول، سیکلامن، آزالیا، کالانکوئه و حسن یوسف اشاره کرد.
گیاهان روز بلند: این دسته از گیاهان برای گل دادن نیاز به روز بلند و شب کوتاه دارند. به گونه ای که اگر مدت زمان روز آن ها که عموما ۱۴ ساعت است کمتر شود گل نخواهند داد. از جمله ی این گل ها می توان به گلوکسینیا، هورتانسیا، ختمی، آگاپانت و .. اشاره کرد.
گیاهان بی تفاوت: این دسته از گیاهان برای گل دادن نیاز به طول روز معینی ندارند و اگر مدت زمان روشنایی آن ها تغییر کند تاثیری بر گل دادن آن ها نمی گذارد و چه در روزهای کوتاه و چه روزهای بلند به آسانی گل می دهند. از جمله ی این گیاهان می توان به بنفشه آفریقایی، آپوتیلون و گاردنیا اشاره کرد.
تقسیم بندی گیاهان آپارتمانی از نظر نیاز حرارتی
یک امر طبیعی در تمام گیاهان از جمله گیاهان آپارتمانی این است که برای رشد و نمو بهتر، نیاز به محدوده دمایی خاص دارند. در مورد گیاهان آپارتمانی به این صورت است که چون در این گیاهان آب و مواد غذایی مانع از رشد آن ها نمی شوند و از طرف دیگر، میزان فتوسنتز آن ها به میزان نورشان بستگی دارد لذا محدوده ی دمایی این دسته از گیاهان در روزهای گرم و آفتابی نسبتا بالا و در روزهای ابری، کم است. دسته بندی این گیاهان بر اساس نیاز حرارتی عبارتند از:
گل آپارتمانی
- گیاهان طالب هوای گرم: حداقل دمای این گیاهان ۱۶ تا ۱۸ و حداکثر دمایشان باید ۲۷ تا ۳۰ درجه سانتیگراد باشد. از جمله این گیاهان می توان به آنتوریوم، گل کاغذی، سانسوریا، انواع کاکتوس ها، دیفن باخیا و … اشاره کرد.
- گیاهان طالب هوای ملایم: حداقل دمای این گیاهان ۱۰ تا ۱۳ و حداکثر دمایشان باید ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد باشد. از جمله ی این گیاهان می توان به مارچوبه، فاتیسا، کالادیوم، برگ عبائی و .. اشاره کرد.
- گیاهان طالب هوای خنک: حداقل دمای این گیاهان ۵ تا ۸ و حداکثر دمایشان باید ۱۳ تا ۱۸ درجه سانتیگراد باشد. از جمله این گیاهان می توان به کفشک، آکیوبا، موچسب و .. اشاره کرد.
تقسیم بندی گیاهان آپارتمانی از نظر نیاز به آب
این گیاهان از نظر نیاز به آب به موارد زیر تقسیم می شوند:
- گیاهان طالب آب زیاد: خاک این دسته گل ﺁپارتمانی باید مرطوب باشد. به گونه ای که قبل از خشک شدن، آبیاری شود. از جمله این گیاهان می توان به نخل مرداب و مارانتا اشاره کرد.
- گیاهان طالب آب متوسط: این گیاهان باید دارای خاکی نسبتا مرطوب باشد و خشکی شان زیاد نباشد. نخل زینتی، پیله آ، پوتو، فیلودندرون و .. از جمله این گیاهان اند.
- · گیاهان طالب آب کم: این گیاهان در برابر خشکی، مقاوم هستند و به آب کمی نیاز دارند. سانسوریا، کاکتوس ها و گیاهان گوشتی از جمله این گیاهانند.