Skip to content
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • تلویریون امروز
  • گزارش ویژه
  • بازار
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • اخبار
    • آشپزی
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • اجتماعی
    • امور اجتماعی
    • بهداشت و سلامت
    • حوداث
    • ورزشی
  • فرهنگی
    • فرهنگی – هنری
    • فیلم و سینما
    • تئاتر
    • موسیقی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • ارتباط تک
  • پیشنهاد سردبیر
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • کمکهای شما
  • آگهیهای دولتی
  • Toggle search form

آوار روانشناختی و اجتماعی به جا مانده از کروناویروس

Posted on ۱۴۰۰-۰۸-۲۰۱۴۰۳-۰۴-۲۲ By editor

آقا بزرگ فردی هفتاد و چند ساله که اخیرا مبتلا به کرونا گشته و ده روز تمام زیر کپسول اکسیژن در آی‌سی‌یو بود. بچه‌هایش با تضرع ندای امن یجیب سر می­دادند. آقا بزرگ این روزها ساعاتی خیره به شاخ و برگ­های خزان دیده­‌ی چند درخت داخل باغچه می­شود و با کسی دل و دماغ حرف زدن ندارد و گاهی نفسی عمیق می­کشد و دانه­ای از مرواریدهای تسبیح­اش را رها می­کند. او از جمع هراس دارد و دیگر عادت پیاده­روی خود را فراموش کرده­است. حالات آقابزرگ گویا نشان از آثار روانشناختی کرونا است.دکتر پگاه صیدی روان­شناس و استاد دانشگاه گرمیان کردستان در این باره می­گوید: «به­طور کلی اثرات شیوع این ویروس مختص به خانواده­های کرونا­زده یا به عبارتی خانواده­هایی که تشخیص ابتلا برای اعضای آن­ها داده ­شده نیست. می­توان گفت همه خانواده­ها به نوعی کرونا­زده محسوب می­شوند چرا که مراقبت­های بهداشی برای جلوگیری از انتشار ویروس تمام افراد جامعه را تحت تاثیر قرار ­داده­است، محدود شدن مناسبات اجتماعی تغییر روابط اجتماعی از روابط حقیقی به روابط مجازی حتی تغییر در الگوی پوشش یا فعالیت­های بدنی اثراتی هستند که لزوما محدود به خانواده­هایی با فرد مبتلا به ویروس نیستند اما در همان حال این تغییرات به دلیل اینکه در ابعاد وسیع اتفاق­افتاده و در زمان محدود و زیر فشار و استرس ایجاد ­شده­است می­تواند زمینه را برای ابتلا یا تشدید حالات روانشناختی فراهم کرده­باشد.»

انگ در خانواده های کرونازده

از سویی خانواده­هایی که در آن­ها عضو یا عضوی با تشخیص ابتلا وجود داشته شرایط دشوارتری را تجربه کرده­اند چرا که علاوه بر فشارهای اشاره شده که همگانی بودند، چالش­های جدیدی هم پیش روی این خانواده­ها قرار داشت. به عنوان مثال شرم از اظهار اینکه کسی در خانواده به ویروس آلوده­شده به ویژه در موج اول که نوعی انگ (استیگما) نسبت به این بیماری وجود داشت باعث می­شد این خانواده­ها بیشتر و بیشتر در انزوایی ناخواسته قرار­بگیرند و از حمایت­های اجتماعی لازم که نقش حیاتی در فرایند بهبودی دارد محروم شوند. این امر به ویژه برای خانواده­هایی که عضو یا اعضایی را براثر ابتلا به این ویروس از دست می­دادند شدیدتر هم بود چرا که بخشی حیاتی از پروسه سازگاری با فقدان برخوردداری از همدردی و غم­خواری بستگان و آشنایان است که بازهم به دلیل شرایط خاص و عدم امکان برگذاری مجالس ترحیم این امکان نیز از بین رفته و شرایط را بیش از پیش دشوار کرده­ است.

افراد آسیب‌پذیر در شرایط کرونایی

اگرچه در حالت‌هایی مانند پاندومی یک ویروس یا آشفتگی­های اجتماعی سیاسی همه اقشار جامعه در خطر ابتلا یا تشدید مشکلات روانشناختی هستند با این حال برخی گروه­ها نسبت به سایرین آسیب‌پذیرتر هستند به عنوان مثال افرادی که زمینه و آمادگی ابتلا به مشکلات روانشناختی خصوصا اختلالات اضطرابی را دارند در شرایط مشابه بیش از سایرین در معرض بروز یا تشدید نشانه­ها قرار­دارند. همین­طور افرادی که بیماری­های مزمن و خاص دارند (مانند دیابت که نیاز به مراجعه و ارتباط مستمر با کادر درمان دارد) افراد سالمند و کودکان که حفظ روابط اجتماعی فاکتور مهم در مراقبت­های سلامت روانی آن­ها محسوب می­شود و افرادی که از حمایت­های اجتماعی لازم برخوردار نیستند مانند اقلیت­ها یا افرادی که بیمه­های سلامتی و خدمات رفاهی ندارد نیز از گروه­های آسیب­پذیر محسوب می­شوند.

با اصرار و همراهی یکی از نوه­های آقابزرگ، امروز برای مدت خیلی کوتاه و رعایت وسواس گونه­ی پروتکل­های بهداشتی چند دقیقه­ای به پیاده­روی رفتند. او همچنان خاطرات هم­اتاقی خود را که با گلویی پاره زندگی را وداع گفت فراموش نکرده و بند ترس به ابتلا از ذهن او بریده نمی­شود.  

انتهای پیام/ نویسنده: شیلا زارعی، منبع: فراتاب

بهداشت و سلامت Tags:کروناویروس

راهبری نوشته

Previous Post: کشف اختلاس میلیاردی در یکی از بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد
Next Post: نقبی بر نظام سلامت

مطالب مرتبط

کرونا در استرالیا و ابتلای تام هنکس بهداشت و سلامت
موارد پراکنده «آنفلوآنزا A» در کشور بهداشت و سلامت
هنگام بستن بار سفر، این نکات را فراموش نکنید بهداشت و سلامت
افزایش افراط‌گرایی و خشونت در آلمان از طریق اعتراض به محدودیت‌های کرونا خارجی
نقش روزنامه‌نگاری “راه‌ حل‌گرا” در گزارشگری ویروس کرونا رسانه ها
کووید ـ ۱۹ و اقتصاد جهان یادداشت امروز

رادیو گفت و گو

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

لینک امروز

متا/

وبگردی

انیمیشن چینی/ باربری تهرانپارس شرقی و غربی/ نصب جک پارکینگی در تهران/ تعمیر آیفون تصویری فرمانیه/

شناسنامه

غذای امروز

عکس روز

فراارتباط

پربازدیدها

chat gpt open ai آشپزی آسان آلودگی هوا آموزش مجازی آندره گالستیان احمد جعفری چمازکتی ارتباط امروز ارتباط تک امنیت اطلاعات امنیت شبکه ایلان ماسک بازاریابی برندینگ بنیاد علوی بهداشت و سلامتی تقویم روز توییتر تکنولوژیهای نوین ارتباطی حقوق شهروندی روزنامه نگاری الکترونیک سرطان سرطان پروستات سواد رسانه ای شبکه های اجتماعی طرح سلامت عمومی علیرضا خوش طینت فناوری اطلاعات قانون کار قهوه مارک زاکربرگ مجلس شورای اسلامی محمد حسن اسدی طاری محیط زیست مرجان جانقربان معرفی کتاب مهران بهروز فغانی مهری خوش طینت ناسا هوش مصنوعی ولادیمیر پوتین ولودیمیر زلنسکی کروناویروس کسب و کار کمبود دارو

Copyright © ۱۴۰۵ ارتباط امروز.

Powered by PressBook Blog WordPress theme