Skip to content
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • اینستاگرام
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کانال های خبری ارتباط امروز
  • تلویریون امروز
  • گزارش ویژه
  • بازار
ارتباط امروز

ارتباط امروز

تاسیس: سال 1394

  • اخبار
    • آشپزی
    • جوانان
    • زنان
    • ایران
    • مدیریت شهری
    • خارجی
    • گفت و گو
  • اجتماعی
    • امور اجتماعی
    • بهداشت و سلامت
    • حوداث
    • ورزشی
  • فرهنگی
    • فرهنگی – هنری
    • فیلم و سینما
    • تئاتر
    • موسیقی
  • برندینگ
  • رسانه ها
  • ارتباط تک
  • پیشنهاد سردبیر
  • یادداشت امروز
  • گالری
  • Podcast
  • کمکهای شما
  • آگهیهای دولتی
  • Toggle search form

هشدار به خانواده ها؛ استفاده کودکان از موبایل ابتلا به سندروم متابولیک را افزایش می‌دهد

Posted on ۱۴۰۲-۰۳-۰۷۱۴۰۲-۰۳-۰۷ By editor

نتیجه مطالعات جدید پژوهشگران مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان می‌دهد، تماشای بیش از حد صفحات نمایشی مثل موبایل و تلویزیون، احتمال ابتلا به سندروم متابولیک بین کودکان و نوجوانان را ۶۴ درصد افزایش می‌دهد و این هشداری جدی برای خانواده ها است.

مجری طرح مطالعاتی “تماشای صفحه نمایش و خطر ابتلا به سندروم متابولیک ( گروهی از اختلالات مربوط به سلامتی که فرد را در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و سکته مغزی قرار می دهد) در بین کودکان و نوجوانان” روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا، نتایج حاصل از این مطالعه را بسیار مهم خواند و از رسانه ها و جامعه خبری خواست برای آگاهی خانواده ها نسبت به نتایج این مطالعه حساسیت نشان داده و هشدارهای لازم را برای جلوگیری از وضعیت جسمانی کودکان و نوجوانان ارایه دهند.

دکتر لیلا جهانگیری با بیان اینکه نوع این مطالعه مرور نظام مند و متاآنالیز بوده است، گفت: براساس این مطالعه کودکان و نوجوانانی که بیش از حد از موبایل و سایر صفحات نمایشی به طور مداوم و روزانه استفاده می کنند، بیشتر از کسانی که از این ابزار کمتر و یا اصلا” استفاده نمی کنند، در معرض افزایش فشار خون، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و سطوح غیر طبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه عامل اصلی مرگ و میرهای ایران ناشی از سندروم متابولیک است، دیابتی بودن ۲۵ درصد از جمعیت کشور را علامتی بسیار خطرناک برای همه گیر شدن این سندروم خواند و گفت: هر فردی که سه مورد از نارسایی های مربوط به فشار خون، دیابت، چربی دور شکم و کلسترول و تری گلیسیرید را داشته باشد، بدون تردید در معرض ابتلا به سندروم متابولیک قرار دارد.

جهانگیری کم تحرکی را عامل اصلی ابتلا به سندروم متابولیک عنوان و اضافه کرد: با توجه به اینکه طیف سنی کودک و نوجوان هنگام استفاده از صفحات نمایشی به طور کامل تحرک بدنی خود را از دست می دهند، بنابراین خطر ابتلا به این نارسایی ها نیز به همان اندازه افزایش پیدا می کند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از صفحات نمایشی و الکترونیکی برای کودکان زیر ۲ سال به طور کامل ممنوع است، ادامه داد: مطالعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز ثابت کرد که استفاده از این صفحات برای افراد ۲ تا ۵ سال در قالب بازی های رایانه ای و کارتون نیز نباید روزانه بیشتر از یک ساعت باشد.

جهانگیری یادآور شد: بر اساس نتایح مطالعه فوق برای کودکان و نوجوانان بالای پنج سال نیز استفاده بیشتر از ۲ ساعت از صفحات نمایشی توصیه نمی شود.

به گفته وی نتایج مطالعه مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشان داد، استفاده بیش از ۲ ساعت از صفخات نمایشی احتمال ابتلا به سندروم متابولیک را به ازای هر ساعت اضافی به میزان ۲۹ درصد افزایش می دهد و این افراد تا ۳۰ سالگی به بیماری هایی همچون دیابت و فشار خون مبتلا خواهند شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و کارشناس آموزش ارتقای سلامت با اشاره به اینکه مراقبت از کودکان و نوجوانان توسط خانواده ها باید در این سنین حساس بسیار مورد توجه قرار بگیرد، گفت: با وجود گستردگی استفاده از موبایل، رایانه و تلویزیون در زمان کنونی، اجرای برنامه های زمان بندی توسط خانواده ها به منظور رعایت نکات بهداشتی و سلامتی ضروری است.

انتهای پیام/

بهداشت و سلامت Tags:دانشگاه علوم پزشکی دزفول, دکتر لیلا جهانگیری, روز پرستار, روز پزشک, سندروم متابولیک, کودک آزاری

راهبری نوشته

Previous Post: غذای هفته: کاهش وزن با میان وعده ها (۳)
Next Post: تمرکز رقبای اردوغان بر کثرت‌گرایی است

مطالب مرتبط

بیماریهای مزمن عامل بیش از ۷۶ درصد از مرگ و میر و معلولیت در ایران ایران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول: برنامه رشد علمی و دانش بنیان اولویت جدی سال جاری است ایران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول از زائران مصدوم حادثه مهران عیادت کرد ایران
تلخ و شیرینی‌های شغل پزشکی از زبان یک جراح قلب ایران
نبض پرستاران این روزها چطور می زند؟ بهداشت و سلامت
علائم «سرطان» در کودکان بهداشت و سلامت

رادیو گفت و گو

https://ertebatemrooz.ir/news-press/uploads/2021/02/radio.mp3

لینک امروز

نمونه سوال شیمی دهم/ آموزش بازی جوکر/ منو آنلاین/ خرید موتور برق اقساطی/ خرید فالوور روبیکا/ وانت بار و نیسان بار در تهران/ خرید موتور برق/ خرید لیبل متال/ ارسال بار به کانادا/ AZ Screen Recorder

شناسنامه

غذای امروز

عکس روز

فراارتباط

پربازدیدها

chat gpt open ai آشپزی آسان آلودگی هوا آموزش مجازی آموزش و پرورش احمد جعفری چمازکتی ارتباط امروز ارتباط تک اسکار امنیت اطلاعات امنیت شبکه ایران ایلان ماسک بازاریابی برندینگ بنیاد علوی بهداشت و سلامتی تقویم روز توییتر تکنولوژیهای نوین ارتباطی حقوق شهروندی روزنامه نگاری الکترونیک سرطان سرطان پروستات سواد رسانه ای شبکه های اجتماعی طرح سلامت عمومی فناوری اطلاعات قانون کار قهوه مارک زاکربرگ مجلس شورای اسلامی محمد حسن اسدی طاری محیط زیست مرجان جانقربان معرفی کتاب مهران بهروز فغانی ناسا هوش مصنوعی ولادیمیر پوتین ولودیمیر زلنسکی کروناویروس کسب و کار کمبود دارو

Copyright © ۱۴۰۴ ارتباط امروز.

Powered by PressBook Blog WordPress theme