مقامات محلی در کانادا بهدنبال گسترش آتشسوزیهای جنگلی «غیر قابل کنترل» در این کشور، عصر شنبه هفتم مرداد ماه ۱۴۰۲ دستور تخلیهٔ مردم از مناطقی در نزدیکی مرز با ایالت واشینگتن در شمال غرب آمریکا را صادر کردند. مردم در مناطق اوکاناگان- سیمیکامین و شهر اوسویوس در ایالت بریتیش کلمبیا در مرز جنوبی نزدیک کانادا عصر شنبه از خانههای خود تخلیه شدند و بزرگراههای شماره ۹۷ و ۳ که بهسوی غرب و شمال کشور امتداد دارد، بسته شد.
به گزارش شبکه سیبیسی، تودهٔ دود غلیظ از بعدازظهر شنبه برفراز دریاچهٔ اوسویوس قابل مشاهده بود. مسئولان این شهر همچنین از مردم خواستند مصرف آب را کاهش دهند تا آب کافی در مخازن برای فرونشاندن آتش باقی بماند. حریق در این مناطق پیشاپیش از مرز عبور کرده و به آمریکا سرایت کرده است. مقامات محلی در مناطق همجوار درآمریکا بهویژه در ایالت واشینگتن گفتهاند که با آتشنشانان کانادایی برای مهار حریق همکاری میکنند.
فرماندار ایالت بریتیش کلمبیا روز شنبه اعلام کرده بود که سه آتشنشان در مبارزه با حریق جان خود را از دست دادند. او حریق کنونی را «بهشدت هولناک» نامید و گفت آتشنشانان برای حفظ جان مردم «فداکاریهای فوقالعاده» کردهاند. در بریتیش کلمبیا تا روز شنبه دستکم ۳۶۸ مورد آتشسوزی فعال در جریان بود. در مجموع بیش از ۹۹۰ منطقه در کانادا که حریق در آن هنوز ادامه دارد، گزارش شده است. مقامات گفتهاند ۶۱۳ مورد تا شنبهشب «غیرقابل کنترل» بود. غیر از سه آتشنشان جانباخته در روزهای اخیر، یک خلبان نیز روز ۲۸ تیر در سقوط یک فروند بالگرد امدادی در استان آلبرتا در غرب کانادا کشته شد.
آتشسوزیهای جنگلی کانادا که از اواخر اسفند سال گذشته (۱۴۰۱) آغاز شده، تا به حال حدود دهها میلیون هکتار را که معادل وسعتی بیش از دو کشور کوبا و کرهٔ جنوبی است، از بین برده است. کارشناسان گفتهاند که کانادا بهدلیل موقعیت جنگلی خود سریعتر از سایر نقاط کره زمین در حال گرم شدن است بهگونهای که در سالهای اخیر با رویدادهای شدید آبوهوایی روبهرو بوده و تغییرات بزرگ و پیاپی را تجربه کرده است.
تودههای دود که هفتههای طولانی برفراز شهرهای کانادا دیده میشود، مردم این کشور و بخشهایی از آمریکا را در معرض آلودگی شدید قرار داده است. محققان همچنین گفتهاند که آتشسوزیهای دوره اخیر کانادا تأثیرات عمیقی بر اقلیم جهانی داشته، موجب انتشار گازهای گلخانهای بیشتری مانند دیاکسید کربن، متان و اکسید نیتروژن شده که به نوبهٔ خود روند گرمایش جهانی را تسریع کرده است.
انتهای پیام/