
دانشمندان موفق به تولید یک نوع آدامس جدید بر پایه گیاه لوبیا شدهاند که میتواند با ویروس آنفلوآنزا و تبخال مقابله کند.
به گزارش ایسنا، در دنیای امروز بیماریهای عفونی تهدیدی جدی هستند. همهگیری ویروس کرونا و شیوع ویروسهای«H۱N۱» ، «SARS» ، «ابولا» (Ebola)، «زیکا» (Zika) و «H۵N۱» (آنفولوآنزای پرندگان) نشان داده است که همگی اثرات قابلتوجهی بر سلامت و اقتصاد جهانی دارند.
بیماریهای ویروسی رایجتر همچنین با چالشهای بهداشت جهانی و هزینههای اقتصادی مرتبط هستند. به طور مثال، همهگیریهای فصلی آنفلوآنزا، سالانه اتفاق میافتند و تنها در ایالات متحده سالانه منجر به تحمیل بیماریهای جهانی و خسارات اقتصادی بیش از ۱۱.۲ میلیارد دلاری میشوند.
در همین حال، ویروس «هرپس سیمپلکس۱ »(HSV-1) یا «تبخال» که عمدتاً از طریق تماس دهانی گسترش مییابد، بیش از دو سوم جمعیت جهان را آلوده میکند و عامل اصلی نابینایی عفونی در کشورهای غربی است.
به نقل از نیوز مدیکال، نرخ پایین واکسیناسیون برای ویروسهای آنفلوآنزا و فقدان واکسن «HSV» احتیاج ما به رویکردی جدید را با هدف کاهش بارهای ویروسی در مکانهایی که انتقال اتفاق میافتد، نشان میدهد. بنابراین تمرکز این رویکرد برای مقابله با ویروسهایی از این نوع که بیشتر از طریق دهان منتقل میشوند تا بینی، روی حفره دهان است.
انتهای پیام/